4 sfaturi pe care trebuie să le cunoști înainte de alegerea fotoliilor în casa ta

de |

4 sfaturi pe care trebuie să le cunoști înainte de alegerea fotoliilor în casa ta

Nu există nimic mai plăcut decât să te scufunzi într-un fotoliu excepțional de confortabil după o zi lungă și grea. Indiferent dacă ești fan al pieselor de mobilier moderne sau preferi un design mai tradițional, cu siguranță va exista un model care să se potrivească atât stilului, cât și spațiului disponibil.

Fotoliile sunt articole de mobilier versatile și pot fi amplasate în multe zone din locuință. Le poți așeza atât în camera de zi și, cu puțină imaginație, se pot încadra și într-o zonă de relaxare pe un hol, o zonă de dining sau chiar într-un dormitor bine proporționat. Cu toate acestea, un fotoliu este adesea considerat o piesă de investiție și, fiind disponibil într-un magazin mobila în multe stiluri, dimensiuni, culori și țesături, alegerea modelului potrivit se poate dovedi destul de dificilă.

Iată 4 sfaturi de care să ții cont pentru a alege fotoliul perfect pentru tine:

Alege o țesătură potrivită pentru tine

Cu puțină îngrijire și atenție, un fotoliu ar trebui să reziste ani de zile, dar tipul de material pe care îl alegi va face diferența asupra longevității sale! Alege o țesătură potrivită pentru stilul tău de viață: dacă ai animale de companie, de exemplu, un fotoliu din piele poate să nu fie cea mai bună alegere, deoarece poate fi susceptibil la zgârieturi. Dacă ai copii mici, un fotoliu de catifea ar putea fi exact ceea ce ai nevoie, deoarece petele pot fi îndepărtate cu ușurință și, în plus, arată extrem de elegant.

Decide care este cea mai bună culoare pentru tine

Poate părea evident, dar merită menționat faptul că cei care știu că vor petrece mult timp în fotolii, ar trebui să opteze pentru materiale de culoare închisă. Țesăturile de culoare mai deschisă, deși elegante, tind să se murdărească mai ușor și vor necesita o curățare mai regulată.

Caracteristicile suplimentare de care poți beneficia

Întreabă-te dacă ai dori ca fotoliul pe care îl vei alege să aibă și alte caracteristici suplimentare. De exemplu, dacă știi că nu te poți relaxa pe deplin seara fără ceașca ta de ceai, atunci un fotoliu cu suport pentru pahare ar trebui să fie prioritatea ta principală. Și cui nu-i place să-și relaxeze picioarele după o zi lungă și obositoare? În acest caz, optează pentru un model cu suport special.

Încearcă să te coordonezi

Când alegi un fotoliu pentru o cameră de zi mai formală sau tradițională, încearcă să îl asortezi cu un model sau o culoare din altă parte a încăperii. Acest lucru face ca designul camerei să fie mai uniform.

Ține cont de sfaturile de mai sus și vei putea alege un fotoliu perfect, indiferent de zona din casă unde îl vei așezi.


Articol publicitar