5 sfaturi pentru agenții de vânzări

de |

Clienții potențiali joacă un rol foarte important în procesul de vânzare. Ca agent de vânzări trebuie să fii atent la toate detaliile pentru a-i atrage pe aceștia să cumpere produsele/serviciile vândute de către tine.

Iată 5 sfaturi de care ar trebui să ții cont:

1. Identifică clienții potriviți pentru tine – enumeră calitățile pe care le cauți la un client ideal, inclusiv modul în care comunică, lucrurile preferate cât și gama de prețuri. Nu trebuie să ne axăm niciodată pe rasă, culoare, religie sau sex ci doar pe preferințele consumatorilor.

2. Apelează la o soluție de tip SFA – o astfel de soluție îți va ușura semnificativ munca. Aceasta te va ajuta să acoperi mai mulți clienți într-un timp optim și să centralizezi toate informațiile importante într-un singur loc. Această soluție va fi folosită atât de către tine, agent de vânzări, cât și de managementul companiei la care lucrezi.

3. Identifică concurența – după ce identifici nișa de clienți este important să identifici și concurența actuală din piață. Fii atent la tot ce fac aceștia inclusiv pe partea de online. Ia în considerare lucrurile bune pe care aceștia le fac și încearcă să le introduci și tu în compania în care activezi.

4. Ascultă-ți instinctele – ai încredere în ceea ce simți despre clientul tău și ascultă-ți mereu instinctele. Acestea te vor ajuta mereu să iei o decizie bună atunci când vine vorba de clienții noi.

Optimall SFA5. Deschide un magazin online – clienții preferă tot mai mult să cumpere produsele/serviciile din mediul online așa că e timpul să deschizi și tu o platformă online. Ai grijă ca aceasta să fie ușor integrabilă pentru a-ți ușura munca. Poți folosi o soluție de integrare ERP cu magazinul online pentru a fi sigur că toate datele importante din platforma ta se vor regăsi și în ERP-ul companiei.

Fii atent la aceste 5 sfaturi și vei atrage tot mai mulți clienți. Ai grijă la nevoile acestora și oferă-le o experiență de neuitat atunci când cumpără produsele/serviciile tale astfel încât aceștia să te recomande și prietenilor.


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.