Servicii Google Ads: cum sa atragi mai multi clienti?

de |

Campaniile care genereaza potentiali clienti sau, mai bine zis, raspuns direct, sunt concepute pentru a-i determina pe vizitatorii site-ului tau sa intreprinda o actiune, cum ar fi completarea unui formular sau abonarea la newsletter.

Indiferent care este afacerea ta, fie ca este vorba despre vanzarea de echipamente sportive sau de livarea rapida a pachetelor, concentrarea unei campanii in jurul potentialilor clienti in Google Ads poate fi o modalitate excelenta de a creste traficul pe site, de a te ajuta sa obtii informatii valoroase despre potentialii clienti si de a stabili o conexiune cu acestia.

In articolul de mai jos am pregatit mai multe sfaturi pe care sa le urmezi pentru a-ti creste traficul pe site prin clientii potentiali de calitate cu Google Adwords.

1. Optimizeaza-ti pagina de destinatie.

Pagina de destinatie este prima pagina a site-ului tau pe care o vad vizitatorii dupa ce dau click pe anuntul tau si, in mod ideal, daca desfasori o campanie de generare de clienti potentiali, le va oferi acestora posibilitatea de a intreprinde actiunea dorita.

Deoarece le ceri oamenilor sa aiba incredere in brandul si in foerta ta, designul si continutul site-ului tau conteaza. Daca oamenii nu considera ca site-ul si afacerea ta sunt de incredere si profesionale, atunci este foarte putin probabil ca acestia sa intreprinda actiunea dorita de tine.

Atunci cand construiesti pagini de destinatie pentru potentialii clienti, tine cont de:

  • Timpul de incarcare – daca timpul de incarcare al paginii, dupa ce au dat click pe anunt, este extrem de rapid, oamenii nu vor fi frustrati ca trebuie sa astepte mult timp ca aceasta sa se incarce.
  • Credibiliate – Site-ul tau trebuie sa fie curat, profesional, iar informatiile de contact trebuie sa fie extrem de usor de gasit, pentru a oferi un sentiment de transparenta  si sa ii ajute pe clientii potentiali sa te contacteze mai usor.
  • Experienta fluida de navigare – cand un client da click pe anuntul tau, se asteapta cel mai probail sa fie directionat catre o pagina care se potriveste perfect cu ceea ce a cautat. Trebuie sa fie extrem de usor sa gaseasca serviciul sau produsul promovat.

2. Imbunatateste-ti campaniile PPC.

Cel mai bun mod de a-ti crste traficul pe site este de a te asigura ca foarte multi oameni potriviti gasesc site-ul tau in cautari. Mai jos sunt cativa pasi pe care, daca ii urmezi, te vor ajuta sa iti imbunatatesti campaniile si sa cresti numarul de noi clienti potentiali pe care campaniile Google ii genereaza.

  • Foloseste cuvinte cheie tip long-tale – in functie de structura acestora, exista 2 tipuri de cuvinte cheie: short-tale si long tale.

Cuvintele cheie tip short-tale au un caracter mai generic si sunt mai ofertante, tinzand sa aiba un volum mediu si mare de cautari lunar.

Intrucat sunt mai competitive, acestea vor folosi rapid bugetul pe care il ai la dispozitie si anuntul tau va ajunge mai greu in topul cautarilor. Cuvintele cheie long-tale, pe de alta parte, sunt compuse din mai multe cuvinte si sunt mai specifice. Desi tind sa atraga un volum mai mic de cautari lunar, acestea sunt mai relevante.

3. Testeaza – incearca diferite sume pe care sa le licitezi, mai multe mesaje publicitare sau cuvinte cheie.

Incearca sa difuzezi mai multe variante ale aceluiasi anunt in cadrul fiecarui grup de reclame, pentru a vedea ce functioneaza mai bine si ce nu.

Combina strategia de licitare si adu imbunanatiri in mod constant. Singura modalitate de a avea succes este aceea de a modifica si incerca noi strategii, pana cand iti vei atinge obiectivele.

Daca si tu vrei sa atragi mai multi clienti prin intermediul Google Ads, nu uita faptul ca o agentie pay per click iti poate pune oricand la dispozitie servicii de promovare pe Google sau chiar si pe alte retele de socializare.


Articol publicitar