Profită de digitalizarea din mediul afacerilor implementând o semnatura electronica

de |

Începând cu luna martie a anului trecut, subiectele precum: telemunca, digitalizarea, semnatura electronica și automatizarea proceselor au reprezentat topicuri importante, în special pentru sfera profesională. Mai mult, creșterea interesului pentru programe de HR, program calcul salarii și chiar semnatura electronica a fost una exponențială, comparând cu anii precedenți.

Un prim argument pentru creșterea spectaculoasă a interesului companiilor pentru instrumente digitale se datorează telemuncii. Acest lucru a făcut companiile să realizeze importanța unor programe digitale (soft HR, program calcul salarii, program pontaj).

Mai mult, odată cu promulgarea Legii 208/2021, semnatura electronica a devenit un instrument de real interes pentru companiile românești. Astfel, o parte dintre organizații au accelerat procesele de implementare a acestui instrument.

Și pentru că munca remote, sau cea de tip hibrid pare că va rămâne o constantă a mediului profesional, astăzi îți vorbim despre digitalizarea din mediul de afaceri cu instrumente digitale precum semnatura electronica și program calcul salarii. Îți vom povesti pe larg despre cum funcționează, ce avantaje îți aduc și cine te poate ajuta în alegerea lor.

Cum reacționează angajații la transformarea digitală?

Pandemia de coronavirus a demonstrat companiilor cât de vitală este transformarea digitală în continuarea activității fără sincope, indiferent de contextul extern. Cu toate acestea, multe companii sunt încă reticente în a alege să investească în soluții software care le-ar putea eficientiza activitatea în mare măsură.

Acest lucru se datorează în principal reticenței personalului. Studiile demonstrează că 62% dintre angajați nu se simt confortabil cu părăsirea zonei de confort, iar când vine vorba despre transformarea digitală (spre exemplu implementarea unor soluții de tipul: semnatura electronica, program calcul salarii, soft-uri CRM) angajații vor resimți un disconfort major, astfel se pot simți amenințați. Pentru a reduce această senzație neplăcută, este necesar ca angajaților să li se insufle sentimentul de siguranță odată cu implementarea noilor schimbări.

O primă soluție ar putea fi implicarea angajaților în dezvoltarea strategiei de transformare digitală. Mai mult, trainingurile de folosire a instrumentelor digitale (ex: program calcul salarii), vor reprezenta un mare avantaj, cât și o mai bună înțelegere a ceea ce urmează să se întâmple. Totodată, companiile pot trimite rapoarte sau studii prin care se demonstrează câștigurile și avantajele de care beneficiază companiile care apelează la soluții digitale pentru automatizarea muncii. Spre exemplu, potrivit studiului Deloitte Digital Transformation 2020, companiile care înregistrează un nivel ridicat de digitalizare raportează creșteri ale veniturilor mult peste media industriei din care provin și sunt de trei ori mai înclinate spre a raporta o creștere a veniturilor anuale globale decât organizațiile cu un nivel mic de digitalizare.

Având aceste argumente, mulți dintre angajați vor fi mai dispuși să ia parte la schimbarea care se pregătește. Mai mult, odată cu folosirea acestor instrumente și a rezultatelor favorabile în ceea ce privește eficientizarea și optimizarea proceselor (spre exemplu optimizarea procesului de semnare cu semnatura electronica), mulți dintre angajați vor resimți o satisfacție personală prin simplul fapt că au ieșit din zona de confort.

Cum funcționează cele două instrumente digitale (semnatura electronica, program calcul salarii)?

Dacă tot am vorbit despre două instrumente la mare căutare în ultimul an, și mai exact, semnatura electronica și program calcul salarii, este important să știi cum funcționează și cum te pot ajuta.

Începem cu instrumentul de semnatura electronica. Scopul acestei funcționalități este de a gestiona mai ușor volumele mari de documente ce trebuie semnate atât de către persoanele din funcții de conducere, cât și de angajați. Pentru a face acest lucru, se crează fluxuri personalizate pentru ca întregul proces de semnare să se desfășoare mai rapid.

Trecând la un program calcul salarii, lucrurile sunt puțin mai complexe. Cu ajutorul acestuia poți gestiona întregul proces de calcul salarial și distribuire a fluturașilor de salarii pe e-mail sau SMS. Mai mult, un soft de salarizare customizabil te ajută în generarea de rapoarte simple sau complexe, necesare atât pentru uz intern (rapoarte pentru management, pentru grup, pentru alte departamente etc.), cât și rapoarte utile în relația cu instituțiile statului (ex: Declarația D112, Registrul Salariaților, state de plată etc.)

Astfel, prin implementarea celor două soluții, dar și a altor instrumente digitale, multe dintre procesele care ocupau mult timp specialiștilor din companie pot fi eficientizate.

Alege soluții eficiente și complexe pentru implementarea digitalizării

Acum că ai văzut cât de importantă este transformarea digitală și cum anume te pot ajuta soluțiile precum semnatura electronica sau program calcul salarii, te invităm să afli mai multe despre ce instrumente digitale mai poți implementa în compania ta, consultând site-ul celor de la UCMS by AROBS: www.truehr.ro. UCMS by AROBS este una dintre cele mai inovatoare companii de soluții software de HR și payroll, cu o experiență de 25 de ani pe piața românească. Dacă ești interesat să afli mai multe despre soluțiile lor îi poți contacta prin email la [email protected] sau la numărul de telefon 0720 534 424.


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.