Securitatea plăților în topul preocupărilor companiilor fintech

de |

Securitatea plăților în topul preocupărilor companiilor fintech

În 2022, securitatea plăților va fi cel mai important aspect în industria fintech și în banking. Criminalitatea cibernetică este în creștere, așa că soluțiile de plată contactless își îmbunătățesc protecția împotriva atacurilor. În momentul de față, dispozitivele POS sau mPOS sunt printre cele mai sigure metode de încasare digitală.

MonePOS este un POS mobil care încasează plăți contactless fără să rețină datele cardului cu care interacționează, iar tranzacțiile sunt criptate. Terminalul de plată încasează în siguranță și îți păstrează veniturile într-un cont securizat. Poți accesa banii din contul tău de Banca Transilvania în doar 24 de ore.

Am discutat deseori despre avantajele digitalizării operațiunilor financiare, dar acum vom aduce în discuție riscurile împotriva cărora industria fintech construiește sisteme de protecție.

Dacă cuvintele “criminalitate cibernetică” te sperie, trebuie să știi că băncile sunt supuse unor reglementări legale care impun deținerea unor servicii și procedure de securitate robuste. Tocmai pentru a combate aceste atacuri digitale, securitatea este monitorizată și îmbunătățită constant, pentru a nu suferi penalități uriașe și pentru a menține încrederea clienților.

Autorizarea plăților

Sistemul financiar digitalizat a devenit una din țintele principale a hackerilor, de vreme ce deține și operează sume foarte mari. Pentru a menține conturile cât mai în siguranță, au fost dezvoltate diferite metode de autorizare a plăților. Odată procesată plata, cardul solicită fie un cod PIN pe care doar deținătorul cardului trebuie să îl cunoască. Autentificarea în doi pași presupune autorizarea plății din aplicația bancară. În funcție de tipul telefonului deținut, autorizarea se poate face și pe baza recunoașterii faciale, amprentei sau a unui cod prestabilit.

În cazul plăților online se practică trimiterea unui cod fie prin telefon sau mail, pentru a confirma plata inițiată.

În același timp, e interesant de aflat că Suedia a anunțat că va lansa primul card cu citire biometrică. Cardul contactless va avea o porțiune pentru citirea amprentei care va autoriza orice plata mult mai rapid și sigur. Demersurile făcute de Suedia bifează criteriile de securitate necesare și pregătesc în continuare terenul pentru eliminarea folosirii banilor cash. În 2023, suedezii preconizează că vor renunța de tot la banii cash.


Articol publicitar