Scule utile folosite în domeniul construcțiilor

de |

Scule utile folosite în domeniul construcțiilor

Pe șantier sau în propria gospodărie, ai nevoie de unelte care să te ajute să definitivezi construcția. Ai nevoie de utilaje moderne și profesionale, electrice sau manuale.

Asta deoarece nu doar cei care lucrează pe șantier trebuie să fie profesioniști și să folosească scule constructii care să îi ajute să fie eficienți.

Pe lângă utilaje constructii, pe un șantier este nevoie și de anumite scule precum ciocane rotopercutoare, debitatoare metale, fierăstraie și multe altele. În cele ce urmează îți prezentăm câteva scule utile în domeniul construcțiilor.

Fierăstrău pendular fără fir

Fierăstrăul pendular fără fir este o unealtă electrică de mai mici dimensiuni, care este folosit pentru tăierea liniilor curbe, pe un lemn spre exemplu. În timp ce fierăstraiele clasice sunt concepute pentru a tăia liniile drepte pe materiale din lemn, un fierăstrău pendular este folosit pentru a curba liniile complicate. Cu opțiunea de controlare a vitezei, poți controla viteza cu care lama se deplasează în timp ce se produce tăierea.

Ciocanul rotopercutor

Ciocanul rotopercutor este o sculă care combină calitățile unui ciocan demolator și a unei bormașini. Ciocanul rotopercutor nu trebuie să lipsească din trusa unui meseriaș care se respectă. Nu trebuie să lipsească dintr-un proiect care necesită găurirea betonului, BCA-ului, cărămizilor sau ale altor materiale similare.

Ciocan demolator

După cum îi indică și numele, acest ciocan este utilizat pentru a demola. Atunci când lucrezi pe un șantier de construcție, uneori este nevoie să spargi ziduri sau pietre solide. Un ciocan demolator este singurul prieten de care ai nevoie, cel care îți facilitează munca enorm. Este livrat cu un accesoriu care poartă numele de rotor.

Pistol de bătut cuie și compresor de aer

Un pistol de bătut cuie electric reprezintă cea mai nouă invenție, o actualizare a vechiului ciocan. Pistolul de bătut cuie este folosit pentru a bate cuiele pe structuri din lemn. Tot ce trebuie să faci este să îndrepți capul pistolului de bătut cuie spre structura de lemn și să apeși pe buton. Va trage un cui spre zona țintă. În general, un pistol de bătut cuie este alimentat de un compresor de aer.

Fierăstrău pentru beton

Fierăstrăul pentru beton reprezintă o avansare tehnologică față de fierăstrăul circular clasic. Acesta este conceput cam în același fel, însă este mai gros și mai puternic. Lama de disc rotativ este suficient de puternică pentru a tăia blocuri din beton și cărămizi. Drept urmare, fierăstrăul pentru beton este un amestec între fierăstrăul circular și un picamer.


Articol publicitar