Proceduri eficiente de salarizare cu o aplicatie salarii

de |

Pentru a avea parte de procese rapide de payroll, companiile pot lua în calcul o aplicatie salarii sau un soft salarii. Sistemele de gestionare a procedurilor de salarizare sunt la mare căutare în prezent, fiind instrumente digitale care eficientizează activitatea organizațiilor. Tot mai multe companii își doresc să digitalizeze și să automatizeze anumite operațiuni interne, în special cele care implică procese repetitive manuale.

Procesul de salarizare necesită un timp îndelungat și de multe ori poate fi costisitor. În plus, poate implica, de asemenea, erori umane din cauza inexactităților de plată, a unor întârzieri în privința plății salariilor sau a depunerii unor documente către instituțiile statului. Din aceste motive, poți implementa în companie o aplicatie salarii, denumită și soft salarii. Deoarece nu trebuie să îți petreci timpul lucrând la sarcini de rutină, cum ar fi operarea manuală a notelor contabile, distribuirea fluturașilor de salariu, gestionarea în format fizic a detaliilor angajaților și alte operațiuni, poți economisi mult timp cu o aplicatie salarii.

Transparența veniturilor salariale în cadrul organizației

Prin utilizarea unui soft salarii, angajații pot accesa informații despre veniturile lor, cum ar fi venitul brut, taxele plătite către stat, valoarea bonusurilor, deduceri, rețineri salariale și altele. În acest fel, crește transparența cu angajații tăi și stimulează încrederea reciprocă între salariați și management. Un soft salarii intuitiv îți permite să oferi informații precise angajaților, cu ușurință și rapiditate. Un exemplu în acest sens ar fi trimiterea fluturașilor de salariu în format electronic. În acest fel, le îmbunătățești experiența din cadrul organizației, iar tu economisești resurse materiale și elimini efortul de distribuire manuală. De asemenea, cu o aplicatie salarii, riscul unor greșeli în procedurile de salarizare este minim, iar eventualele corecții de calcul se pot efectua cu ușurință.

Fără griji în privința schimbărilor de legislație cu o aplicatie salarii

Modificările legislative în acest domeniu pot fi constante, însă un soft salarii performant este mereu actualizat, pentru a fi în conformitate cu schimbările care apar. Astfel, utilizatorii nu trebuie să-și facă griji în această privință. Într-o aplicatie salarii, poți introducerea valoarea netă a salariului pentru a calcula salariul brut, chiar dacă este vorba de suma în valută. Programul efectuează calculul în lei ținând cont de cursul valutarii de la momentul negocierii. De asemenea, procedura poate fi efectuată și invers cu un soft salarii, de la brut la net.

Gestionarea corectă a procedurilor de salarizare este foarte importantă, pentru a avea parte de salariați mulțumiți și pentru a nu întâmpina probleme în relația cu instituțiile statului. Totodată, securitatea informațiilor este un element esențial care este asigurat de o aplicatie salarii. Accesul la date importante este mult mai ușor prin folosirea unor soluții dedicate, care pot fi utilizate indiferent de locația în care te afli sau ora la care ai nevoie de anumite informații. Prin urmare, dacă alegi să utilizezi o aplicatie salarii sau un soft salarii, vei avea parte de o eficiență ridicată în operațiunile de salarizare, și în același timp de o productivitate crescută a specialiștilor tăi.

Descoperă aplicația de payroll a celor de la UCMS by AROBS

Transformarea digitală a procedurile de salarizare poate fi realizată cu o aplicatie salarii configurabilă, actualizată permanent cu modificările legislative, oferită de UCMS by AROBS. Compania are o experiență de peste 25 de ani pe piața de soluții software din România, iar specialiștii ei au dezvoltat soluția dp-Payroll, recunoscută pentru modul intuitiv de folosire și pentru avantajele multiple aduse departamentelor de HR. Contactează-i pe cei de la UCMS by AROBS prin email la [email protected] sau la telefon 0720 535 424 și află mai multe despre cum te pot ajuta programele lor!


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.