Rolul unei firme de construcții în estimarea costului de ridicare a casei

de |

Rolul unei firme de construcții în estimarea costului de ridicare a casei

Dacă v-ați achiziționat un teren în Cluj-Napoca și v-ați decis asupra construirii viitoarei case, primul lucru pe care va trebui să îl știți este care va fi dimensiunea și amprenta casei. La estimarea costului asociat cu ridicarea unei case, factorul cel mai important este dimensiunea casei.

Dacă veți lucra cu o firmă de construcții și cu un arhitect, veți primi consiliere în toate etapele proiectării casei înainte de a estima prețul materialelor și a altor servicii de care veți avea nevoie. Nu uitați că ajustările de ultim moment pot crește semnificativ prețul, de aici și necesitatea de a planifica ridicarea casei până în cele mai mici detalii.

Care sunt factorii majori care influențează prețul construirii unei case?

O firma de constructii Cluj Napoca vă poate oferi încă de la începutul proiectului estimări privind costul curățării proprietății și al unei eventuale demolări, al pregătirii amplasamentului, inclusiv îndepărtarea copacilor, excavarea, testarea solului și conectarea la utilitățile existente în zonă. În ceea ce privește turnarea fundației, firma de construcții vă poate oferi mai multe estimări pentru excavare și îndepărtarea solului și vă poate spune care vor fi costurile asociate cu materialele și forța de muncă necesară.

Folosind planul de proiectare, suprafața și eventualele diagrame ale planurilor de diviziune a locuinței, firma de construcții vă poate ajuta să estimați costul materialelor și al manoperei. Va trebui apoi să decideți cum doriți să arate casa la exterior, asta însemnând să alegeți un tip de placare exterioară sau o tencuială decorativă. Acesta este un aspect la care puteți economisi sume semnificative de bani la achiziționarea materialelor în funcție de preferințele personale, deoarece aveți la dispoziție o gamă largă de prețuri, de la opțiuni foarte economice până la cele medii și până la finisaje personalizate premium, cum ar fi piatra naturală.

Firma de construcții vă poate recomanda furnizori cu care colaborează și care vă pot oferi discounturi în funcție de cantitatea de materiale de care veți avea nevoie.

Cât costă sistemele majore ale casei?

Sistemele principale ale casei, de care vor depinde confortul personal și starea de bine includ cablurile electrice, de gaz, unitatea de aer condiționat, centrala termică și radiatoarele sau sistemul de încălzire prin pardoseală, precum și instalația sanitară și o eventuală instalație tehnologică. Va trebui să calculați toate materialele, inclusiv componentele de fundație, cum ar fi cutia de întrerupere, contoarele, centrala, aparatul de aer condiționat, împreună cu toate componentele de conectare, cum ar fi fire, cutii de joncțiune, întrerupătoare, țevi, conectori și prize.

Țineți cont de toate materialele pe care le achiziționați și de sistemele pe care le alegeți, deoarece vor conta la alegerea unei asigurări. Puteți opta pentru o asigurare casa Cluj imediat după finalizarea construcției.

În ceea ce privește costurile pentru punerea la punct a tuturor sistemelor majore ale casei, acestea variază în funcție de ceea ce veți alege. Există o mare diferență de preț între toate opțiunile de centrale termice și între toate tipurile de sisteme de încălzire a locuinței. Obțineți mai multe estimări care detaliază costurile individuale ale materialelor și ale forței de muncă.