Ce rol poate avea o firmă de construcție într-un proiect imobiliar?

de |

Ce rol poate avea o firmă de construcție într-un proiect imobiliar?

Un proiect imobiliar complet are nevoie, printre altele, și de o firmă de construcție – se poate spune că aceasta este chiar cheia unui proiect imobiliar complet, pentru că este vorba despre efectuarea propriu-zisă a lucrărilor de construcție. Care este, mai precis, rolul pe care îl are o firmă de construcție într-un proiect imobiliar îl vei afla din acest articol.

Nu poți construi fără o firmă de construcție

Fără îndoială, proiectele imobiliare nu pot fi posibile fără activitatea desfășurată de membrii unei echipe de constructori Cluj. Compania de construcții este cea care ocupă un loc esențial în construcția de case, dar și de clădiri individuale, fiind totodată cea responsabilă de renovarea, de amenajarea teritoriului sau de extinderea unei locuințe sau clădiri.

Sunt motivele pentru care constructorii devin actorii principali ai unui astfel de proiect, așa cum arhitecții reprezintă cheia din timpul fazei de proiectare, iar bine-cunoscuții dezvoltatori imobiliari Cluj-Napoca pentru gestionarea și monitorizarea progresului lucrării.

Firmele de construcții pot fi specializate în lucrări structurale sau de finisare

Firmele de construcții pot fi specializate în anumite domenii, dar de cele mai multe ori, acestea aduc laolaltă toate serviciile necesare unui proiect de construcție complet. Există totuși două categorii principale sau primare: lucrările structurale, respectiv cele care se referă la stabilitatea și soliditatea unei clădiri, dar și lucrările care se referă la finisarea structurii.

Activitatea acestor profesioniști poate fi apoi specializată în activități de structurare (realizarea de terasamente, de cadru, de zidărie), de anvelopare exterioară (impermeabilizare, realizare de fațade, de acoperișuri), de echipamente tehnice (instalații sanitare, electricitate, încălzire), dar și de finisare (zugrăvit, gresie sau faianță, tencuială etc.).

Există profesioniști în lucrări publice sau în construcții civile

În momentul în care dorești să alegi o firmă de construcții potrivită, trebuie să ții cont că există firme specializate în lucrările publice și firme specializate în realizarea unor construcții civile. Unii proprietari de proiecte, așa cum sunt dezvoltatorii imobiliari, sunt obligați de autoritățile publice să efectueze lucrări specifice ca parte a proiectului de construcție.

Aceste lucrări se pot referi la infrastructură – lucrări rutiere sau feroviare, rețele subterane, dar și la structuri inginerești – poduri, aerodromuri, baraje.

Așadar, au firmele de construcție un rol important în realizarea unor proiecte imobiliare? Cu siguranță da, iar motivele pentru care se poate afirma acest lucru sunt numeroase, câteva dintre ele regăsindu-se în informațiile prezentate.