Rezervoare și rafturi inox – de ce afacerea ta are nevoie de ele?

de |

Rezervoare și rafturi inox

Există multe motive întemeiate pentru care corpurile, recipientele și echipamentele din inox reprezintă cea mai bună alegere pentru mediile cu trafic mare sau utilizare intensă. Caracteristicile și beneficiile superioare ale oțelului inoxidabil în aplicațiile comerciale și de asistență medicală reduc foarte mult riscurile de boli și infecții.

În industria medicală și în segmentul comercial general, oțelul inoxidabil este utilizat pentru rezistența sa ridicată la coroziune, pentru durabilitatea sa, pentru precizia de fabricație, fiabilitate și igienă. Toate aceste caracteristici fac inoxul să fie de o importanță deosebită pentru operațiuni sigure și rentabile.

Oțelul inoxidabil deține o rezistență mare la impact

În general, oțelul inoxidabil deține o rezistență mai mare la impact decât alte suprafețe solide. Microstructura inoxului prezintă o rezistență superioară, motiv pentru care este deosebit de potrivit pentru mediile de sănătate, dar și pentru unitățile HoReCa. Nu trebuie să vă faceți griji, de exemplu, dacă aruncați ceva greu într-o cuvă din inox sau dacă amplasați greutăți pe rafturi inox, deoarece oțelul inoxidabil este cu mult superior ceramicii, porțelanului, materialelor vitrate și altor suprafețe solide utilizate la producerea recipientelor și altor echipamente.

Inoxul este mai igienic și mai ușor de curățat decât alte suprafețe solide

Suprafața metalică dură a oțelului inoxidabil face dificilă apariția și supraviețuirea bacteriilor, mucegaiului și microorganismelor. În plus, tehnologia inovatoare permite producătorilor să fabrice produse, dispozitive, echipamente și rezervoare inox fără sudură, ceea ce înseamnă că toate aceste produse nu permit acumularea de resturi sau deșeuri pline de bacterii. Curățarea sa ușoară îl face prima alegere pentru condiții de igienă stricte. Oțelurile inoxidabile au înlocuit în mare măsură materialele tradiționale pentru cuve, chiuvete și rezervoare, deoarece pot fi păstrate incredibil de curate și rezistă substanțelor chimice agresive.

Inoxul este foarte rezistent la coroziune

Rezistența la coroziune și alte proprietăți utile ale oțelului inoxidabil sunt îmbunătățite prin adăugarea de crom, dar și a altor elemente precum molibden și azot. În general, impactul coroziv asupra suprafețelor este determinat de expunerea la substanțe chimice și concentrația acestora, condițiile atmosferice, temperatura și durata expunerii. Aliajul superior poate rezista la coroziunea provocată de diferiți acizi, de soluții alcaline și de mediile cu clor. Mai exact, inoxul este utilizat pe scară largă în industria medicală, cosmetică și farmaceutică, deoarece rezistă la o mare varietate de substanțe chimice organice și la coloranți. În mediile cu multă clorură, poate fi mai eficient oțelul inoxidabil cu un conținut crescut de nichel și de molibden, dată fiind rezistența sa la condiții severe de coroziune.


Articol publicitar