Pentru gurmanzi: ce putem mânca la restaurantele din Brașov?

de |

Pentru gurmanzi: ce putem mânca la restaurantele din Brașov?

Orașul nostru nu este divers doar în peisaje naturale, arhitectură și posibilități de petrecere a timpului liber. Dacă ești pasionat de arta culinară și vrei să încerci diferite tipuri de mâncare în Brașov, aici ai multiple restaurante de unde poți alege.

foto: Ana MariaShard guest house

Fiind un oraș turistic, Brașovul este un loc perfect pentru dezvoltarea diferitelor afaceri în domeniul culinar, de la restaurante tradiționale la cofetării, restaurante tip fast food, cantine, pizzerii și multe altele. În plus, aici are loc anual și un festival dedicat mâncării – Street Food Festival.

Așadar, ce putem mânca în Brașov? Ce putem găsi dacă suntem pasionați de mâncăruri fine, grătare, suntem vegetarieni sau dornici să încercăm preparate internaționale?

În cazul în care simți că îți este foame, te atenționăm să NU citești mai departe. Ceea ce vei citi îți va stimula și mai mult pofta de mâncare

Restaurante Brașov
Foto: Casa Avram Iancu
Ce putem mânca la restaurantele din Brașov?
Preparate tradiționale românești

Ce spui de o ciorbă de fasole cu ciolan? Cum îți sună o porție de sărmăluțe cu mămăligă, smântână și ardei iute? Dar tocăniță, pomana porcului cu mujdei sau un platou țărănesc cu de toate – brânză burduf, caș afumat, slănină, zacuscă, roșii, ceapă, pâine de casă și nu numai?

Vrei să încerci cele mai gustoase jumări care pur și simplu ți se topesc în gură?
Noi le-am încercat pe toate și nicăieri nu e mai bine ca în restaurantele cu tradiție din centrul vechi al Brașovului. Aici vei găsi cel puțin trei locuri care îți fac cu ochiul, însă nu doar centrul este zona în care îți poți răsfăța papilele gustative.

Și în cartiere precum Astra sau Răcădău găsești restaurante care îți oferă servicii exemplare și preparate românești care ar încânta orice gurmand. Iar pentru un sejur culinar de top, îți recomandăm să încerci localurile românești din Poiana Brașov.

Restaurante Brașov
Foto: Polonicul vesel
Slow food

Nouă ne place mâncarea când este bine gătită, condimentată, aromată și mai ales preparată cu suflet. Iubim burgerii și, în ultimii doi ani, în Brașov s-au înființat cel puțin trei restaurante unde poți savura un burger de calitate superioară și nu numai.

Fast food

La capitolul fast food, orașul nostru stă foarte bine. În zona centrală există cel puțin 10 localuri unde se servește fast food până noaptea târziu și preparatele sunt servite la minut. Astfel, chiar și cei mai flămânzi petrecăreți care încheie seara pot avea parte, în drumul spre casă, de un festin rapid care să-i pună pe picioare.

Restaurante Brașov
Foto: Old Jack Burger House
Dulciuri…

De la cofetării cu tradiție la buticuri cu dulciuri artizanale sau înghețată fină și premium, orice turist dar și localnic nu poate să nu poftească la preparatele afișate în vitrine.
Preparate de casă, cu ingrediente naturale și un decor inovativ își fac simțită prezența în special pe rafturile cofetăriilor și patiseriilor din zonele populare ale Brașovului.

Preparate vegane și vegetariene

În Brașov s-a dezvoltat o comunitate bine închegată de vegetarieni și vegani, motiv pentru care avem cel puțin 10 restaurante și cofetării specializate.
Aici, numeroase opțiuni cu tradiții europene, italiene, mediteraneene și nu numai sunt preparate cu iscusință de bucătarii locali. În plus, acestea merg de minune cu un pahar de vin sau un smoothie verde.

Din bucătăriile internaționale…

Ești în căutare de preparate turcești? Ungurești? Grecești? Italiene sau chinezești? Ce spui de o porție de sushi sau de un preparat indian?
Brașovul nu este sărac în opțiunile de mâncare internațională. Există zeci de localuri unde te poți delecta cu preparatele preferate, poți încerca ceva nou și exotic sau chiar de unde poți comanda pentru acasă.

Nu putem completa acest articol cu lista tuturor locurilor de unde poți mânca în Brașov, însă un lucru este cert: orice preparate poftești, pur și simplu caută online și vei găsi toate detaliile despre localurile care le servesc.
Tot ce rămâne de făcut este să îți dorim poftă bună și la cât mai multe experiențe culinare!

Articol scris de Cătălin Ionașcu 
Restaurante Brașov
Foto: Dai Mattoni Restaurant & Wine Bar