3 pași esențiali în realizarea inventarierii

de |

3 pași esențiali în realizarea inventarierii

Realizarea inventarierii este obligatorie pentru orice societate comercială din România.Acest proces ne ajută să avem o evidență clară asupra tuturor mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar pe care le deținem.

Obiectele de inventar reprezintă bunuri a căror durată de funcționalitate este mai mică de un an,iar mijloacele fixe reprezintă bunurile care generează anumite beneficii și durata de funcționalitate depășește un an.

Pentru ca inventarierea patrimoniului să fie efectuată eficient și corect este recomandat să urmezi 3 pași esențiali și anume:

1. Automatizează toate procesele de inventariere

Un software dedicat inventarierii ar fi benefic pentru a realiza acest proces. Optimall SMIS (Smart Mobile Inventory System) dezvoltat de echipa Optimall by AROBS este destinat exclusiv inventarierii cu ajutorul codurilor de bare. Toate bunurile vor fi etichetate cu coduri de bare, iar cu ajutorul unui telefon mobil sau un cititor de coduri de bare cu sistem de operare Android scanăm fiecare bun în vederea inventarierii.

2.Instruiți persoanele care se ocupă de inventariere

Soluția Optimall SMIS poate fi folosită de mai multe persoane simultan,fiind posibilă instalarea soft-ului pe mai multe dispozitive. Pentru ca inventarierea să fie corect realizată este nevoie să instruim persoanele delegate pentru efectuarea inventarierii tuturor bunurilor din companie.

3.Comparați rezultatele din anul curent cu cele din anul precedent

După finalizarea inventarierii, este indicat să comparăm rezultatele actuale cu rezultatele anului precedent. Cu ajutorul aplicației Optimall SMIS (Smart Mobile Inventory System) putem genera rapoarte personalizate în funcție de nevoile noastre.

SFA optimall ian2020Pe lângă soluția Optimall SMIS dedicată exclusiv inventarierii mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar, am dezvoltat și soluția Optimall WMS care, pe lângă inventarierea propriu-zisă, automatizează toate fluxurile de muncă din depozit,începând de la recepțiile de marfă, ieșirile de marfă, transferul între gestiuni, plus multe alte procese.

Dacă vrei să eficientizezi inventarierea sau să automatizezi fluxurile de muncă din depozitul tău, scrie-ne pe adresa de email [email protected] iar noi te vom ajuta să iei cea mai bună decizie.


Comunicat de presă
Pentru a fi la curent cu activitatea Optimall by AROBS, urmăriți rubrica specială » aici.