RATBV cumpără 105 autobuze noi în valoare de 114 milioane de lei

de |

RATBV cumpără 105 autobuze noi în valoare de 114 milioane de lei

RATBV investește peste 24 milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun. Conform contractului de finanțare încheiat între BERD și RATBV SA, vor fi achiziționate 105 autobuze noi, ce respectă normele de poluare impuse de către legislația în vigoare.

Împrumutul acordat de reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare ar urma să fie rambursat pe o perioadă de 10 ani, primele 12 luni fiind de grație. Pachetul de finanțare cuprinde și partea de asistență tehnică, care va contribui de asemenea la modernizarea sistemului de transport local.

,,Semnarea acestui contract reprezintă o primă etapă din ceea ce înseamnă implementarea strategiei noastre, prevăzută şi în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, de a trasforma trasportul în comun în principala opţiune de transport din municipiul Braşov.[…] Sper că achiziţionarea acestor autobuze să nu însemne doar înlocuirea celor vechi, ci şi faptul că acestea vor ajunge la timp în staţii şi că sunt îndeajuns de multe pe traseu ca să asigure un transport confortabil pentru călători. Le mulţumesc celor de la BERD care, şi de această dată, s-au dovedit a fi buni parteneri ai Braşovului” a declarat primarul George Scripcaru.

Primarul Brașovului a mai adăugat că următoarea etapă a proiectului constă în obținerea de fonduri nerambursabile în vederea achiziției de „autobuze electrice sau hibrid, care să asigure transportul în zona istorică, dar şi în zonele în care circulaţia este foarte mare şi ne creează o problemă din punct de vedere al emisiilor de CO2.”

El a mai precizat că noile autobuze reprezintă o soluție viabilă și pentru localitățile din zona metropolitană (Zărnești, Râșnov, Săcele, Prejmer etc.).

Pe lângă nivelul redus de emisii toxice, noile autobuze vor oferi persoanelor cu dizabilități condiții adecvate de călătorie.

Sursă informații: brasovcity.ro

Foto: ratbv.ro