Rail Welding Equipment – Sudarea cu arc electric şi beneficiile acestei proceduri

de |

Rail Welding Equipment – Sudarea cu arc electric şi beneficiile acestei proceduri

Sudura reprezintă o procedură tehnică absolut indispensabilă în toate ramurile industriale. În industria feroviară, procesul de sudare a două şine reprezintă baza creării unui ansamblu care trebuie să fie durabil şi sigur, astfel că inovaţia în acest domeniu tehnologic reprezintă un avantaj semnificativ. Noile echipamente de lucru şi rezultatele acestora, sporesc durabilitatea execuţiilor şi amplifică siguranţa tuturor.

Sudarea cu arc electric, inovaţie şi performanţă

Unirea a două componente metalice prin îmbinarea cruciformă, suprapunere, pe muchie sau îmbinare T, cu priză ori cu fante, se realizează prin procedura de sudare. Este un proces bazat pe un grad ridicat de căldură, rolul acesteia fiind de a topi materialele de bază. În vederea realizării lipirii, materialului de bază i se va adaugă şi materialul de umplutură, care în combinaţie cu materialul bază, va forma bazinul de sudură.

Astfel, odată ce materialul obţinut se răceşte, se obţine îmbinarea părţilor. În procesul de sudură, pe lângă căldură, mai sunt folosite presiunea şi gazul de protecţie. Sudarea cu arc electric vine ca o îmbunătăţire semnificativă a procesului de sudare, fiind tehnologia cea mai avansată şi compatibilă cu specificul industriei feroviare. Procedura presupune generarea unui arc electric şi aplicarea presiunii între capetele şinelor care urmează a fi unite. Rezultatul este caracterizat prin durabilitate şi rezistenţă, siguranţă şi calitate.

Rail Welding Equipment – Calitate şi siguranţă

În vederea aplicării acestui tip de sudură cu arc electric, rail welding equipment reprezintă cea mai bună alternativă. Un astfel de echipament de sudură va pune la dispoziţia utilizatorului toate componentele necesare în procesul de sudare, precum maşina de sudură, unitatea de răcire, sursele de curent, accesoriile şi echipamentele de protecţie, toate necesare în desfăşurarea în siguranţă a procesului de sudare cu arc electric.

Durabilitate şi siguranţă cu Rail Welding Equipment Type CR 65

Rail welding equipment type cr 65 reprezintă unul dintre cele mai eficiente echipamente de lucru în industria feroviară. Este un utilaj compact, automatizat, simplu de operat şi întreţinut. Deţine o capacitate mare de sudură şi este caracterizat de versatilitate, sudând şine cu diferite profile, de la şinele standard, până la cele canelate sau şinele de macara. Folosirea acestui tip de echipament de sudură în domeniul feroviar, devine foarte profitabilă şi avantajoasă. Pe lângă faptul că va genera într-un timp scurt lucrări la cel mai înalt nivel de calitate şi siguranţă, un astfel de echipament se va dovedi a fi şi foarte profitabil, reducând riscul de deteriorare frecventă a şinelor şi permiţând o instruire rapidă a personalului.

Sudura cu arc electric devine astfel accesibilă şi recomandată în domeniul feroviar, generând rezultate remarcabile, respectiv şine de tren rezistente, sigure şi durabile, implicit, diminuând pierderile financiare survenite în urma deteriorării frecvente a şinelor.