Care sunt caracteristicile unui program calcul salarii?

de |

Care sunt caracteristicile unui program calcul salarii?

Digitalizarea adusă în mediul de business de un program calcul salarii sau de un soft resurse umane a schimbat procesele administrative. Cu ajutorul unor programe dedicate de HR și payroll, specialiștii din companii își pot desfășura activitatea cu ajutorul tehnologiei, iar operațiunile manuale se reduc la minim. Timpul câștigat poate fi alocat de aceștia pentru verificări sau pentru alte activități care să contribuie la dezvoltarea organizației. Munca în sistem hibrid sau exclusiv work from home a făcut ca necesitatea implementării unui program calcul salarii ori a unui soft resurse umane să fie crescută.

Un program calcul salarii, dezvoltat pentru eficiență în operațiunile de payroll

În cele ce urmează, vom detalia care sunt funcțiile pe care le îndeplinește în cadrul unei companii un program calcul salarii. În primul rând, trebuie să menționăm faptul că acesta este actualizat permanent cu modificările legislative. Aplicația te ajută să efectuezi cu rapiditate calculul lunar de salarii ținând cont de zilele lucrate, orele suplimentare, zilele de concediu de odihnă sau medical și în funcție de alte situații speciale dacă este integrat cu un soft resurse umane.

Mai mult, cu un program calcul salarii poți genera fluturași de salariu personalizați, care pot fi trimiși individual angajaților sau pe o adresă comună. Totodată, ai posibilitatea de a genera rapoarte adresate managementului ori instituțiilor statului. Prin urmare, erorile umane care pot apărarea în procedurile de salarizare scad considerabil prin folosirea unui program calcul salarii.

Cum te ajută un soft resurse umane?

Dacă la începutul articolului am prezentat caracteristicile unui program calcul salarii, acum vom vorbi despre un soft resurse umane. Acesta este dezvoltat pentru a simplifica munca specialiștilor sau a managerilor HR, în special a celor aflați într-o companie cu un număr ridicat de angajați, sau în care există nevoi mai complexe. Administrarea personalului devine mai eficientă deoarece într-un soft resurse umane pot fi centralizate toate datele personale ale angajaților. Activitățile birocratice sunt diminuate, iar costurile unor operațiuni specifice sunt de asemenea reduse.

Prin intermediul unui soft resurse umane complex, pot fi alocate sesiuni de training pentru specializarea angajaților. Mai mult, aceștia pot efectua cereri de concediu ori de adeverințe dintr-un portal dedicat lor, fără mai fi nevoie să aștepte un timp îndelungat pentru aprobarea lor. Totodată, te notifică dacă expiră anumite documente, iar acestea trebuie reînnoite. Putem observa că atât un soft resurse umane, cât și un program calcul salarii sunt aplicații esențiale pentru a avea o afacere  în care specialiștii se pot concentra mai mult pe oameni, decât pe birocrație.

Pentru a-ți duce compania la următorul nivel și pentru a eficientiza procedurile administrative, tehnologii performante precum cele prezentate mai sus, te vor sprijini semnificativ. Atunci când alegi să apelezi la sisteme utile atât pentru management cât și pentru angajați, vei obține rezultate rapide în ceea ce privește eficiența și rapiditatea procedurilor interne. Integrarea unui program calcul salarii cu un soft resurse umane va oferi o imagine clară asupra administrării de personal și a salarizării, optimizând de asemenea majoritatea operațiunilor de zi cu zi.

Aplicațiile dezvoltate de UCMS by AROBS, soluția pentru digitalizarea afacerii tale

Dacă ai nevoie ca tehnologia să vină în sprijinul procedurilor de HR și payroll din organizația ta, ia în considerare un program calcul salarii și un soft resurse umane dezvoltate de UCMS by AROBS. Compania are o experiență de 25 de ani pe piața soluțiilor software din România și a dezvoltat și inovat constant aplicațiile dp-Payroll și True HR. Fiecare dintre acestea are 19 module distincte și sunt foarte apreciate în rândul industriilor IT, Construcții, Automotive, BPO, Producție, Servicii Medicale sau Media. Ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS printr-un mail la [email protected] ori la telefon 0720534424, iar ei îți vor oferi soluții personalizate nevoilor tale.


Articol publicitar