Care sunt cele mai în trend proceduri stomatologice pentru o dantură impecabilă?

de |

Proceduri stomatologice pentru o dantură impecabilă

Probabil că mersul la medicul stomatolog nu reprezintă o plăcere pentru nimeni, însă în zilele noastre și cu tehnologia deținută de majoritatea cabinetelor stomatologice, dentistul nu mai este deloc o sursă de teamă și anxietate. Acum îți poți convinge copilul foarte ușor să accepte o vizită la stomatolog, sau chiar tu poți merge plin de curaj, deoarece există tratamentul fără durere, prin diverse proceduri de anesteziere.

Când este nevoie să vizitezi medicul stomatolog?

Vizita la dentist ar trebui făcută în primul rând preventiv. Este recomandat să ajungi la medicul stomatolog o dată la 6 luni, pentru controalele de rutină, în cadrul cărora medicul îți poate depista afecțiuni în stadiu incipient, sau îți poate face periaj profesional sau detartraj, pentru a evita problemele dentare care pot apărea. Dacă ajungi la dentist prea târziu, atunci intervențiile stomatologice pot să fie de lungă durată și foarte costisitoare. În ceea ce privește copiii mici, aceștia trebuie, de asemenea, familiarizați cu vizita la medicul stomatolog deoarece au nevoie de evaluări și metode de tratament încă din primii ani de viață.

Însă, cel mai bun mod de a evita vizitele dese la medicul stomatolog și de a susține o dantură sănătoasă este respectarea unui igiene dentare corecte și zilnice.

Iată 3 proceduri stomatologice care sunt alese tot mai des în ultimii ani

Bineînțeles că prevenția și igiena riguroasă sunt de preferat în întreținerea sănătății dentare. Însă, uneori, ajungi în situația în care ai nevoie de anumite proceduri pentru a evita să ai un aspect neplăcut datorat dinților tăi.

Una dintre procedurile de tratament pentru o dantură frumoasă este purtarea unui aparat dentar. Acestea sunt de mai multe feluri, metalic, transparent sau ceramic, tip gutieră sau fix. Ele au ca scop alinierea corectă a dinților pentru a preveni afecțiunile date de malocluzie. Dezavantajul constă în faptul că tratamentul are o durată destul de lungă până la observarea rezultatelor, însă, rezultatul final merită toate lunile de așteptare.

O altă metodă de a elimina problema alinierii corecte a dinților este să apelezi la implanturi dentare. Acestea se fac pentru a înlocui un dinte lipsă sau un dinte care nu mai poate fi salvat. Implantul dentar imită foarte bine dintele natural, însă are ca și dezavantaj faptul că poate fi respins de către corp dacă nu sunt respectate anumite condiții de întreținere și de sănătate.

De asemenea, fațetele dentare sunt o metodă non invaziva și cu rezultate imediate, folosită pentru a îmbunătății aspectul dinților. Acestea se fac din diferite materiale, arată natural și astfel poți avea o dantură perfectă.