Primăria Brașov este pregătită să reînvie festivalul „Cerbul de Aur”

de |

Primăria Brașov este pregătită să reînvie festivalul „Cerbul de Aur”

Tradiționalul festival de muzică „Cerbul de Aur” ar putea să reînvie pe scena din Piața Sfatului. Potrivit Primăriei Brașov, acesta este inclus în bugetul local al orașului, astfel că autoritățile sunt pregătite să confinanțeze evenimentul dacă TVR și Guvernul decid organizarea acestuia.

Dorința Televiziunii Române și a Guvernului de a relua festivalul în 2018 a fost exprimată încă de anul trecut, dat fiind că se împlinesc 50 de ani de la prima ediție. Cu toate acestea, Primăria Brașov nu a primit nicio înștiințare oficială în acest sens.

Primăria Brașov este pregătită să reînvie festivalul „Cerbul de Aur”

? Silviu Săndulescu

Oficialii brașoveni s-au pregătit pentru orice scenariu, astfel că au stabilit bugetul necesar organizării faimosului festival. Mihai Costel, viceprimarul Brașovului, a precizat: „Acest demers ne va permite ca, în cazul în care Televiziunea Română și Guvernul României îşi vor exprima intenţia fermă de a organiza evenimentul, să putem aproba cofinanţarea aferentă Braşovului. Așteptăm documente scrise din partea celor două instituţii, apoi în Consiliul Local, printr-o rectificare a bugetului local, va fi aprobată contribuția financiară a municipiului Brașov”.

Cerbul de Aur este un concurs muzical organizat prima dată în 1968, la Brașov, la care au participat concurenți și vedete din România și alte țări. Nume precum Julio Iglesias, Cristina Aguilera, Patricia Kaas, Vaya con Dios, Kelly Familly și mulți alții au făcut spectacol pe scena de la poalele Tâmpei.

Primăria Brașov este pregătită să reînvie festivalul „Cerbul de Aur”

Corina Chiriac în 1971 (sus, stânga), Luminiţa Dobrescu în 1969 (sus, dreapta) și Angela Similea în 1970 

De-a lungul celor 17 ediții, concursul emblematic pentru Brașov a fost întrerupt și reluat de mai multe ori. Ultima ediție a festivalului a avut loc în 2009 și s-a desfășurat în perioada 2-6 septembrie.

Sursa: www.brasovultau.ro

Foto: www.gandul.info, tvr3.tvr.ro