Portofelele digitale pot umple goluri ale remitențelor

de |

Portofelele digitale pot umple goluri ale remitențelor

Una dintre cele mai mari corporații multinaționale care furnizează servicii bancare și carduri pentru plăți contactless, și nu numai – Mastercard, a emis recent un raport prin care afirmă și cercetează posibilitatea de a reduce anumite goluri ale remitențelor bancare cu care marii jucători ai pieței se confruntă de ani de zile.

Ce este un portofel digital?

Un portofel digital face posibile tranzacțiile electronice de diferite tipuri. Pentru că acoperă mai multe tipuri de tranzacții, portofelul digital poate fi considerat atât un dispozitiv electronic, un serviciu online, cât și un program software, a cărui acțiune de bază este aceeași – tranzacția. De cele mai multe ori, pentru portofel digital este folosită și denumirea de e-wallet. Acesta poate fi folosit cu ușurință pentru a efectua plăți la un mPOS.

Ce sunt remitențele?

Remitențele străine presupun un transfer de bani în străinătate care se întâmplă doar unilateral. Cel mai întânit caz este acela în care o persoană care lucrează în străinatate vrea să trimită bani într-o altă țară cunoscuților sau apropiaților în țara de origine.

Transferurile internaționale implică taxe suplimentare pentru serviciul oferit, care le face costisitoare pentru expeditor. În continuare vom discuta despre cazul persoanelor fizice, pentru care procesul este chiar mai scump. Cu cât expeditorul vrea să trimită mai mulți bani, cu atât taxele cresc. Transferul în sine nu oferă foarte multă transparență clienților sau explicații clare. Cu toate acestea, fiind constrânși de situație, oamenii închid ochii la aceste aspecte.

Neobăncile și PayPal

Din fericire, digitalizarea contemporană ne pune la dispoziție alternative care să ne scutească de procesele lungi, costisitoare și ușor cenzurate ale băncilor.

Neobăncile, cum este și Revolut, sunt bănci care există doar în mediul digital. Cum ele nu dețin un sediu fizic, majoritatea operațiunilor sunt efectuate chiar de client în sine, începând de la tranzacții între conturi cu bănci diferite, schimb între valute diferite, transferuri internaționale sau simple plăți. Toate acestea sunt facilitate, de cele mai multe ori, de o aplicație mobilă.

Accesibilitatea și multitudinea serviciilor pe care o simplă aplicație le deservește întrece orice experiență fizică pe care o bancă o poate oferi. Printre avantajele utilizării neobăncilor sunt: transparența, disponibilitatea, ușurința de utilizare, rapiditatea, economia de timp.

În concluzie, folosirea unei neobănci înseamnă implicit crearea unui portofel digital.

În concluzie, înregistrarea la o neobancă înseamnă folosirea unei aplicații pentru operațiunile bancare efectuate. Revenind la explicațiile pentru ce înseamnă un portofel digital, vom descoperi că acesta este tot un instrument de bază al neobăncilor și că folosirea acestuia ar putea remedia golurile aduse de remitențele bancare.


Noutăți de la MonePOS by AROBS