Cum funcționează plățile cu telefonul?

de |

În ultima vreme, plata “cu cardul” are tot mai multe forme. Clientul poate alege plata contactless folosind un card fizic sau unul digital. Când vine vorba de cardul digital, plata poate fi efectuată prin intermediul telefonului, ceasului, inelului sau altui dispozitiv de plată inteligent.

Comercianții care vor să fie pregătiți să încaseze plata cu cardul, indiferent de dispozitivul folosit de client, își achiziționează un POS mobil – zis și mPOS. MonePOS derulează o campanie de reducere, pe perioadă limitată, așa că profită de un preț mPOS mai avantajos ca oricând.

Plata cu telefonul

În ultimele decenii, tehnologia telefoanelor mobile a devenit atât de complexă încât acestea ne pot fi de ajutor în rezolvarea activităților cotidiene. Operațiunile financiare care pot fi rezolvate prin intermediul telefonului mobil, datorită mobile bankingului. Fenomenul a devenit popular pentru că salvează din timpul și efortul pe care utilizatori trebuie să îl depună pentru îndeplinirea acelorași operațiuni, dar în format fizic. Telefonul a devenit util în mai multe activități cotidiene, cum ar fi plățile.

Plata cu telefonul necesită existența unui portofel digital, cunoscut și sub numele de e-wallet, unde sunt stocate datele cardului. Portofelul digital poate fi o funcție deja integrată în sistemul de operare al telefonului, cum este cazul Apple și Google, sau poate fi gestionat de o aplicație specializată. Prin simpla apropiere a telefonului mobil de MonePOS, în doar 10 secunde tranzacția este efectuată. Sistemul contactless permite celor două dispozitive să comunice între ele folosind o anumită frecvență radio, iar informațiile transmise sunt criptate.

Plățile contactless funcționează pe baza tehnologiei NFC (Near Field Communication) o subcategorie nouă și mai inteligentă a tehnologiei frecvențelor radio. NFC permite dispozitivelor să comunice între ele prin simpla apropiere.

Terminalul de plată MonePOS folosește aceeași tehnologie NFC în acceptarea plăților cu cardul, telefonul trebuie doar apropiat de POS-ul mobil iar apoi se face schimbul de informație între cele două dispozitive, autorizând plata.

Încasează și tu plăți efectuate cu telefonul mobil

MonePOS by AROBS este un POS mobil care facilitează încasările contactless și paperless. Soluția de plată procesează tranzacția în doar 10 secude și emite bonul în format digital. Vrei să fii în pas cu noutățile digitale? Comandă-ți MonePOS la un preț mai avantajos și bucură-te de reducerea activă până în 10 februarie.

Portabil, ușor de folosit, contactless, paperless, îl poți lua chiar și în roaming. MonePOS poate deveni cel mai important accesoriu la firmei tale.


Articol publicitar
Noutăți de la MonePOS by AROBS