Alege pentru casa ta piese de mobilier practice şi moderne

de |

Alege pentru casa ta piese de mobilier practice şi moderne

O amenajare interioară eficientă şi funcţională presupune alegerea pieselor de mobilier care asigură o funcţionalitate uşoară, valorifică spaţiul disponibil şi creează un design interior modern şi în tendinţe. Fie că este vorba de mobilier, accesorii sau aparatură, toate vor fi alese astfel încât să asigure o foarte bună utilitate, confort şi un aspect plăcut încăperilor, potrivit preferinţelor tale în materie de design interior.

Piesele de mobilier şi destinaţia fiecărei încăperi

În amenajarea eficientă a spaţiilor interioare, o etapă esenţială este reprezentată de stabilirea destinaţiei fiecărei încăperi. Ştiindu-se exact care sunt activităţile ce vor urma să se desfăşoare într-un spaţiu, va fi mult mai uşor să se aleagă mobilierul, principalul criteriu fiind acela de a răspunde cerinţelor pe care le impune destinaţia camerei. Pentru bucătărie vei alege corpuri de mobilier specifice – dulapuri pentru depozitare, masa și scaune pentru servirea cinei, blat de lucru – pentru camerele de zi te vei îndrepta către piese care vor spori eficienţa spaţiilor – canapele, masute de cafea, comode pentru susținerea dispozitivelor electronice, iar pentru dormitoare şi birouri vei încerca să achiziţionezi elementele care vor conduce la amenajarea celor mai liniştite încăperi.

Scaunul de birou pentru copii, un element esenţial pentru studiu şi învăţare

Fie că cel mic are biroul în camera lui, fie că ai amenajat o încăpere special pentru a deveni biroul de studiu, este esenţial să beneficieze de toate elementele care vor facilita învăţarea. Poziţia corectă la masa de studiu, este foarte importantă atât pentru procesul de învăţare şi asimilare de noi informaţii, cât şi pentru starea generală a corpului, de la postura coloanei vertebrale, până la distanţa corectă dintre trunchi şi birou. Un scaun birou copii, conceput din materiale de cea mai bună calitate şi prevăzut cu funcţia de reglare a înălţimii, va reprezenta cea mai bună alegere atunci când vrei ca cel mic să aibă o postură corectă în timpul studiului. 

Din pânză, stofă sau catifea, din piele ecologică sau dintr-un mix de mai multe texturi, modele de scaune pentru birou te vor ajuta să alegi varianta potrivită, chiar şi atunci când copilul tău îşi doreşte un scaun personalizat.

Mesele extensibile, valorificarea eficientă a spaţiilor

Cu toţii dorim să ne amenajăm casa cât mai practic, să beneficiem de piese de mobilier eficiente, uşor de folosit şi cu un aspect plăcut. Masa extensibila se va dovedi a fi soluţia perfectă atunci când nu dorim aglomerarea spaţiul interior, însă vrem să avem la îndemână soluţii practice. Se va potrivi oricărui spaţiu, de la bucătărie şi o terasă acoperită, până la living sau birou. Varietatea de modele te va ajuta să alegi masa care se va potrivi cel mai bine suprafeţei de care dispui. De asemenea, vei descoperi masa al cărei design se va integra amenajării interioare, fie că este vorba de o masă din lemn natur, de una din metal şi sticlă ceramică, sau de un model din pal lucios.