Acces între Aleea După Ziduri și Piața Sfatului | Proiect de dezvoltare urbană

de |

O nouă zonă de promenadă în oraș. Acces între Aleea După Ziduri și Piața Sfatului

O nouă piațetă se va construi în Brașov, între două locuri mult îndrăgite de brașoveni: Aleea După Ziduri și Piața Sfatului. Astfel, un important punct de interes va fi adus mai aproape de inimile doritoare. Inițiativa de a avea un Brașov mai dinamic, se realizează prin valorificarea tot mai accentuată a spațiilor și zonelor turistice.

Foto: Pitis Manuela | Dragoș Tofan | www.brasovcity.ro/

O nouă zonă atractivă în oraș

O stradă cu o importanță istorică impresionantă, care spune povestea unui Brașov longeviv, va fi conectată cu una dintre cele mai atractive locații. Arealul în cauză în care se va amenaja piațeta, va fi destinat ca spațiu de promenadă, relaxare și interacțiune cu orașul. Prin acest demers se va facilita accesul spre și dinspre Piața Sfatului. Mai exact, ne referim la arealul din spatele imobilelor localizate la nr. 27 din Piața Sfatului, care nu permite accesul pe Strada După Ziduri. Aleea este despărțită de un zid construit ilegal, după cum afirmă autoritățile.

Aleea După Ziduri și Piața Sfatului (6)

,,Sper ca, în cel mai scurt timp, să începem lucrările de amenajare a unei piațete în curtea din spate a imobilelor din Piața Sfatului nr. 27. Este o zonă care este utilizată ca și parcare și de cele mai multe ori cu mult peste limită, ceea ce creează un disconfort foarte mare pentru cei care locuiesc în zona respectivă.

Având în vedere că anul viitor va fi redeschis și fostul cinematograf Popular, iar această piațetă are acces spre Aleea După Ziduri, acces care a fost închis, ilegal, în urmă cu mai mulți ani, ne-am gândit să o transformăm într-o zonă de plimbare și relaxare. În felul acesta, odată cu redeschiderea centrului de evenimente de la Popular și amenajarea acestei piațete, zona de După Ziduri va deveni o zonă vie, care să atragă brașovenii și turiștii. În funcție de condițiile meteo, anul acesta vom redeschide accesul spre Aleea După Ziduri, iar o dată ce vremea ne va permite, vom înlocui pavajul degradat cu piatră naturală de granit, vom planta o serie de arbori și arbuști, vom amplasa bănci, astfel încât cei care vor să se bucure de o oază de liniște în centrul orașului, să o poată face.

Aleea După Ziduri și Piața Sfatului (6)

Așteptăm ca echipa de proiectare a domnului Bertleff (firma de arhitectură JB Architecture, condusă de Johannes Bertleff realizează proiectul pentru amenajarea zonei pietonale dintre magazinul Star și Modarom n.n.) să finalizeze toată procedura pentru a putea începe lucrările pentru transformarea zonei dintre magazinul Star și Modarom într-o piață publică, cu multă zonă verde și spații de plimbare și relaxare. Poate că toate aceste proiecte vor naște și nemulțumiri, dar sunt sigur că cea mai mare parte a brașovenilor și turiștilor își doresc să viziteze centrul istoric pe jos și nu din mașină, așa cum se întâmplă în toate centrele istorice din Europa”, a spus George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

Ce presupune proiectul de amenajare?

Spațiul dintre Aleea După Ziduri și Piața Sfatului va fi supus unor modificări drastice. Circulația rutieră va fi reorganizată astfel încât toate demersurile să poată fi implementate. Reducerea numărului de mașini în zonă este un obiectiv important. Piațeta va adăposti și arbori. Pentru a reda un strop de natură, mai mulți arbori vor fi plantați în zonă. Aceștia vor avea o înălțime medie. De asemenea, se va amenaja și un spațiu verde.

piateta

Pentru Zidul Cetății și turn s-a propus iluminarea lor cu lumini reflectoare, care vor fi amplasate la baza lor.

Sursă informații: www.brasovcity.ro/