Piața primară a dezvoltatorilor imobiliari vs. piața secundară – ce apartament alegi?

de |

Piața primară a dezvoltatorilor imobiliari vs. piața secundară – ce apartament alegi?

Cumpărarea unui apartament este o investiție serioasă și necesită decizii bine gândite. Cu siguranță, te întrebi ce este mai profitabil – piața primară sau piața secundară? Dilema este de înțeles și rezultă din dinamica continuă a pieței imobiliare, care depinde în mare măsură de factori externi. Mulți oameni încă se tem să investească într-un apartament de la un dezvoltator, din pricina zvonurilor sau a informării slabe. Verifică ce are de oferit fiecare dintre cele două soluții și ce ar trebui să alegi.

Piața primară și secundară – ce poți alege printr-o agenție imobiliară

Care este diferența dintre piața primară și piața secundară? În prezent, cererea de apartamente este atât de mare încât cele mai bune oferte raportate calitate-preț dispar literalmente într-o clipă. Cu toate acestea, indiferent dacă alegi să te orientezi către piața primară și o proprietate dezvoltată de o firma de constructii Bucuresti sau către imobilele din piața secundară, fiecare dintre ele are propriile specificități care merită luate în considerare atunci când vrei să faci o achiziție.

Piața secundară oferă apartamente situate în imobile mai vechi, utilizate anterior. Piața primară este formată din apartamente noi de la dezvoltatori imobiliari Bucuresti ce pot fi cumpărate din stadiul de construcție sau imediat după finalizare. Diferențele de stare a proprietății se traduc în multe aspecte, de exemplu, unele sunt legate de investiții ulterioare, altele de facilități, proximitate zonală față de anumite puncte. Gândește-te ce aștepți de la apartament și în funcție de răspuns poți decide cu ușurință ce ți se potrivește.

Un apartament de pe piața secundară printr-o agenție imobiliară – avantaje și dezavantaje

În primul rând, piața secundară înseamnă oportunitatea de a cumpăra un apartament printr-o agentie imobiliara în diferite zone bune sau în centrul orașului și la un preț mai mic decât în ​​cazul pieței primare. De obicei, aceasta soluție poate genera o economie de 5 -10%, față de alternativa apartamentului nou ceea ce poate fi cu adevărat impresionant. Experiența arată că nu este suficient să cumperi un apartament pentru a te simți confortabil în el. Din păcate, în piața secundară se găsesc adesea locuințe care necesită renovări temeinice, adică costuri suplimentare, deloc nesemnificative, dar acest aspect nu trebuie văzut ca un dezavantaj sau ca un factor decizional. Într-adevăr, cumpărarea unui apartament la mâna a doua îți oferă posibilitatea de a te muta rapid.

Apartamente de la dezvoltatori imobiliari București – merită?

Un apartament de la un dezvoltator merge de obicei mână în mână cu soluții moderne, reducând astfel costul vieții. Pe termen lung această variantă reprezintă o investiție mai profitabilă. Statisticile arată că cele mai multe locuințe din România sunt achiziționate prin credite, aceste soluții financiare având fără discuții avantajele lor.

Fie că alegi să cumperi un apartament din piața primară sau o locuință din piața secundară, probabil vei opta pentru un împrumut. Un apartament de pe piața primară este o investiție multidimensională. Este mult mai ușor să vinzi sau să închiriezi o proprietate achiziționată anterior de la un dezvoltator la un preț mai mare decât în ​​cazul uneia second-hand. Un apartament nou nu înseamnă întotdeauna un preț mai mare. Adesea, valoarea de piață a imobilelor crește în timp, o astfel de modificare de preț fiind influențată de cerere și ofertă, de tendințele din piață și de alți factori, precum locații extrem de atractive, facilități. Achiziționarea unui apartament de la un dezvoltator este o garanție că pentru o perioadă de cinci ani de la cumpărare, nu vei fi nevoit să faci investiții suplimentare, dezvoltatorul fiind responsabil de înlăturarea defectelor tehnice care nu sunt rezultatul activității tale.

Cumpărarea unei proprietăți de la un dezvoltator este o investiție. Dar acei dezvoltatori cu mulți ani de experiență în industrie, se concentrează pe soluții de înaltă calitate. Datorită acestui fapt, ai garanția că atunci când te decizi să cumperi un apartament de pe piața primară, vei primi un apartament la standarde înalte.