O tabără aniversară – cel mai mare eveniment național destinat copiilor afectați de cancer

de |

O tabără aniversară – cel mai mare eveniment național destinat copiilor afectați de cancer

Asociația Little People organizează pentru al 10-lea an consecutiv Tabăra pentru Tinerii Supraviețuitori de Cancer, membri Comunității Temerarii, pacienți tratați în toate cele 13 secții de onco-pediatrie cu care asociația colaboreză.

Peste 100 de pacienți tratați, cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, și-au confirmat prezența la cea mai mare întâlnire dedicată tinerilor supravițutori de cancer, care va avea loc în perioada 3-8 septembrie în cadrul idilic al comunei Moieciu de Sus. Cu toate că există multe asociații locale care se ocupă de copii bolnavi de cancer în anumite spitale, Temerarii este o comunitate umbrelă care cuprinde toți adolescenții și tinerii supraviețuitori de cancer din România, unde pacienții se pot întâlni și dezvolta prietenii care durează peste ani, fiind singura rețea de suport ,,de la pacient la pacient” din țară.

Temerarii pentru tinerii supraviețuitori de cancer înseamnă înainte de toate: ,,O singură mare familie”, o comunitate unică, unită, care oferă celor care au finalizat tratamentul împotriva cancerului oportunități de auto-dezvoltare, socializare, suport emoțional, suport financiar pentru investigații medicale, consultanță, un mediu sigur în care pot fi împărtășite temerile și pot fi indentificate soluții în accesarea unei mod de viață normal.

Mărturii ale supraviețuitorilor:

Ce inseamnă Comunitatea Temerarii?

Intalnirea de Vara Temerarii Junior 2016

Tocmai ce am finalizat unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului – Intalnirea de Vara a membrilor Comunitatii Nationale de Tineri Supravietuitori de Cancer – Temerarii juniori!! Am intrebat participantii ce inseamna sa fii membru al Temerarii si iata raspunsurile lor.

Posted by Asociatia Little People Romania on Tuesday, July 19, 2016

Adunarea Generală Temerarii: 

Adunarea Generala Temerarii Juniori intalnirea care ofera ecou vocii tinerilor supravietuitori de cancer!

Posted by Asociatia Little People Romania on Friday, July 22, 2016

Tabăra Temerarii 2016

Legenda a fost scrisa! Supravietuirea exista!

Cea mai mare tabara pentru tinerii supravietuitori de cancer! Multumim tuturor celor care au contribuit la cea de a 9-a editie de succes a acestui eveniment!

Posted by Asociatia Little People Romania on Monday, July 25, 2016

 

Fotografii și mărturii ale tinerilor supraviețuitori participanți în Tabăra Temerarii, vor fi postate zilnic pe pagina de Facebook a Asociației Little People România . Jurnaliștii interesați să descopere poveștile de succes ale Temerarilor sunt invitați să participe în Tabăra Temerarii. Persoana de contact este Oana Rusu: e-mail: [email protected], tel: 0743 773 843.

Mulțumiri speciale revin sponsorilor principali: Pokerfest, Trelleborg, Castrol, Blue Projects, Deiada Pane, Holcim, Aims, Coca-Cola HBC și tuturor sponsorilor și companiilor locale fără de care acest eveniment nu ar fi posibil.

Experiențe memorabile vor fi trăite și în luna decembrie a acestui an când membri comunității vor avea ocazia să participe la Gala de Crăciun Temerarii care va marca 10 ani de existență a primei comunități de supraviețuitori ai cancerului pediatric. ,,We are 10” conceptul galei, marchează reușitele asupra bolii, reverbereză vocea tinerilor în forumurile de specialitate internaționale, transmite fericirea de a trăi remisiunea completă, prieteniile legate de a lungul anilor și cel mai important apartenența la o comunitate sigură în care cancerul nu este un tabu.

O tabără aniversară - cel mai mare eveniment național destinat copiilor afectați de cancer

 

Asociația Little People România®

Asociația Little People România® derulează programe în beneficiul copiilor și adolescenților afectați de cancer, avand cea mai mare rază de acoperire a pacienților în Romania, oferind programe de suport în 9 centre onco-pediatrice din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Tg. Mureș și Craiova. Asociația a dezvoltat un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie, etc. oferind suport constant de la prima internare și până la integrarea lor reușită în societate odată cu finalizarea tratamentului. În anul 2006, Asociația Little People din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic a înființat Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer®, care azi numără peste 400 de membri.