Muzeul de Artă Brașov vă așteaptă la expoziție

de |

Muzeul de Artă Brașov vă așteaptă la expoziție

În perioada 8 martie – 28 mai, Muzeul de Artă din Brașov găzduiește expoziția ‘Centenarul femeilor din arta românească’, proiect creat de PostModernism Museum.

Expoziția-cercetare constă în prezentarea unor lucrări de artă originale, o arhivă digitală, artefacte, infografice, precum și două proiecții video.

În cadrul acestui proiect au fost inventariate lucrările a peste 1 800 de artiste din țară care și-au desfășurat activitatea în ultimii 100 de ani. La expoziție sunt prezentate lucrări de la peste 60 de artiste.

O parte dintre artistele incluse în acest proiect sunt mai puțin cunoscute, dat fiind că acestea nu au beneficiat de recuperare și reevaluare istorică până acum. Lucrările expuse aparțin mai multor colecții, printre care: Colecția Puiu K. Patzelt, colecția Muzeului de Artă Brașov, dar și Colecția George Șerban.

Expoziția ajunge la Brașov după ce a fost prezentată anterior la Muzeul Municipiului București și Muzeul Național Brukenthal.

O secțiune este dedicată artistelor a căror activitate a fost legată de Brașov. Printre acestea se află: Elena Mureșianu, Emilia Apostolescu, Elena Popea, Zina Blanuță, Margarete Depner, AngelaBocu, Doina Liliana Dănescu, Marcela Rădulescu etc.

Muzeul este deschis publicului conform următorului program:

Marți-Duminică: 09:00-17:00 (până în 31 martie) și 10:00-18:00 (din 1 aprilie)
Luni: închis.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Sursă informații și imagine: postmodernism.ro