Cum să alegi cel mai bun mortar pentru proiectul tău?

de |

Cum să alegi cel mai bun mortar pentru proiectul tău?

Mortarul este unul dintre cele mai importante materiale folosite la construirea unei case. Desigur, aplicările sale nu se limitează la clădirile rezidențiale. Mortarul de zidărie se pregătește pe șantier, dar există și amestecuri gata realizate, disponibile pentru vânzare în magazine.

Mortarul – aplicații și opinii

Mortarele realizate pe șantier sunt folosite foarte mult și primesc feedback pozitiv. Cu toate acestea, nu sunt singura alegere. În fiecare magazin cu produse de construcții se pot găsi mortare gata făcute, uscate, ambalate în pungi de hârtie. Trebuie doar să le amesteci cu apă.

Astfel de mortare sunt utilizate în principal pentru construcția pereților din beton celular. De asemenea, funcționează bine pentru îmbinarea cărămizilor, blocurilor sau pentru finalizarea unui proiect de coș de fum.

Calitatea mortarului – un criteriu de selecție important

Mortarul de zidărie este implicat în construcția diferitelor clădiri. Datorită acestuia, se creează fundații, pereți portanți sau despărțitori. Fiecare dintre tipurile sale este folosit pentru lucrări ușor diferite. Cele mai importante tipuri de mortar sunt:

  • Mortar de ciment și var

Aceste mortare de ciment sunt utilizate pe scară largă în construcții. De aceea, există păreri atât de bune despre ele. Sunt utilizate pentru construcția pereților despărțitori și a pereților portanți. Sunt perfecte pentru ridicarea pereților care poartă sarcini grele și sunt expuși la umezeală. De asemenea, sunt destinate blocurilor de fundație. Amestecuri de ciment sunt utilizabile timp de aproximativ două ore după preparare.

Pentru a crea un mortar de var, trebuie să alegi proporțiile potrivite de var, nisip și apă. În acest fel, vei obține o masă care prezintă proprietăți de absorbție a căldurii. Cu toate acestea, nu este rezistent la umiditate și condițiile meteorologice în schimbare. Important este că acest mortar păstrează plasticitatea pentru o perioadă foarte lungă de timp. Prin urmare, este utilizat pentru finisarea pereților interiori și a pereților supraterani.

  • Mortar de gips și var

Mortarul de gips-var este utilizat la construcția de pereți despărțitori în case și apartamente. De asemenea, permite umplerea golurilor din ipsos. Desigur, este vorba despre tencuieli interioare. Important, este unul dintre ingredientele de bază ale producției de gips-carton. Acest mortar trebuie folosit rapid. Este utilizabil aproximativ 5 minute după preparare.

Mortarul de gips – var are mai multe utilizări și unele limitări fundamentale. Nu trebuie utilizat în încăperi care sunt în contact constant cu umiditatea. În ceea ce privește modalitățile de utilizare, acest amestec este folosit, printre altele, pentru realizarea unui stuc.


Articol publicitar