De ce este mobilierul din inox cea mai bună alegere în sectoarele gastronomice?

de |

De ce este mobilierul din inox cea mai bună alegere în sectoarele gastronomice?

Mobilierul de catering din inox este uniform, durabil, rezistent la uzură intensă și versatil. Materialul conține compuși care conferă oțelului proprietăți superioare, precum fier, crom, carbon și molibden. Combinația adecvată a acestor elemente asigură caracteristici funcționale foarte bune pentru mobilierul finit. Obiectele de HoReCa din inox sunt tratate cu oxid de crom, iar în caz de deteriorare, stratul protector poate fi reconstruit, oferind aceeași calitate superioară ca produsele noi. Cum se observă, elementele realizate din acest material sunt investiții durabile.

Mobilier din oțel inoxidabil – de ce să-l alegi?

Selectarea de mobilier din inox este o alternativă economică, foarte bună pentru multe companii din domeniul HoReCa. Există multe beneficii și avantaje legate de aceste confecții metalice. Primul este legat de proprietățile materialului. Oțelul inoxidabil iese în evidență prin aspect, lejeritate de întreținere, rezistență și flexibilitate, fiind preferat în detrimentul altor materiale precum lemn sau compozite artificiale.

Un alt avantaj este rezistența la coroziune. Tratamentele speciale cu oxid de crom previn acest fenomen, ceea ce se traduce prin siguranță și aspect. Acest tip de mobilier este accesibil ca preț și confortabil de utilizat, de aceea este extrem de popular și se află în rândul preferințelor.

Mobilier din inox pentru industria HoReCa – caracteristici și proprietăți

Unul dintre cele mai mari beneficii ale mobilierului din oțel inoxidabil este legat de proprietățile sale funcționale. Mobilierul din inox are aspect uniform, ceea ce îl face ușor de utilizat și conferă estetică premium zonei de lucru.

Simplitatea inoxului influențează și igiena. Murdăria se poate acumula în articulațiile structurilor complexe și cu mai multe elemente. Acizii din alimente sau substanțele chimice folosite pentru curățarea suprafețelor utilizabile nu vor deteriora zonele de lucru, iar corpurile și vor rămâne în formă perfectă chiar și după mulți ani de utilizare.

Inoxul este folosit nu numai pentru blaturi și rafturi, ci și pentru dulapuri, cărucioare, cuptoare, chiuvete și frigidere. Datorită gamei variate de produse existente, se va putea dota cu ușurință bucătăria ținând cont de standardele înalte impuse în sectorul gastronomic. Un avantaj foarte mare este legat și de ușurința de curățare. Mobilierul din inox nu are adâncituri, tăieturi sau colțuri greu de curățat, ceea ce face ca murdăria să fie ușor de îndepărtat, acest detaliu este important când vine vorba de menținerea igienei și respectarea celor mai riguroase norme sanitare.

Un dulap inox este, de asemenea și estetic. Un echipament complet poate include nu doar suprafețe de lucru, ci și blaturi pentru depozitarea sau expunerea alimentelor. Mobilierul va arăta foarte elegant și stilat, iar această caracteristică combinată cu proprietățile funcționale bune și cele legate de durabilitate, garantează o utilizare confortabilă pe termen lung. Aceste avantaje sunt foarte importante, când vorbim de rentabilizarea și amortizarea investiției.