Mănuși de ciclism – elemente esențiale ale echipamentului fiecărui pasionat de pedalat

de |

Mănuși de ciclism – elemente esențiale ale echipamentului fiecărui pasionat de pedalat

Mănușile de ciclism au o importanță majoră, nu doar din perspectiva aspectului lor decorativ, ci și pentru funcțiile lor esențiale. Ele sunt în principal responsabile pentru absorbția vibrațiilor și transpirației. Acest lucru garantează o prindere fermă, iar mâinile nu vor aluneca pe ghidonul bicicletei în timpul mersului. Ce alte motive există pentru a le achiziționa și pentru a le purta de fiecare dată când ieși la pedalat? Să descoperim în rândurile următoare:

De ce să achiziționezi mănuși speciale pentru ciclism?

O parte din avantajele utilizării unei perechi de manusi bicicleta au fost deja menționate mai sus. Un alt factor care susține utilizarea acestora este siguranța, căci în timpul căzăturilor, mâinile sunt de obicei primele afectate.

De asemenea, în sezonul de toamnă și iarnă, mănușile sunt cele care protejează eficient împotriva vremii nefavorabile, iar când te pornești pe un traseu mai lung, din cauza poziției corpului, mâinile devin mai tensionate și poate apărea disconfort la nivelul acestora. Pauzele frecvente pot fi o soluție pentru o recuperare rapidă, dar pentru mai mult confort, poți opta pentru mănuși speciale cu inserție de gel. Acestea asigură un pedalat comod, diminuând disconfortul resimțit de obicei după multe ore de mers.

Ce mănuși ciclism ar trebui să alegi?

Esențial, pentru a găsi satisfacție atunci când porți mănuși în timpul pedalatului este nevoie să alegi întotdeauna mărimea potrivită. În caz contrar, nu vor face decât să diminueze starea de bine ce va duce la îngreunarea mersului pe bicicletă și vor produce disconfort în timpul manevrarii vitezelor sau acționării frânelor.

Pe lângă diferite dimensiuni, mai există și opțiunea de a alege lungimea acestora, deși lucrurile pot fi destul de evidente în acest caz.

Modelele scurte sunt recomandate pentru zilele calde, căci mențin o temperatură mai scăzută în zona palmelor. Variantele scurte sunt perfecte pentru bicicletele de oraș, cross sau trekking. Alegând modele de mănuși scurte, nu trebuie să îți faci griji legate de faptul că trebuie să le dai jos de fiecare dată când vrei să folosești telefonul sau să faci poze.

Perechile mai lungi sunt ideale pentru trasee complexe, fiind preferate de cicliștii experimentați. Acestea se vor potrivi perfect sub o jacheta ciclism, pe care este bine să o ai la îndemână mai ales în sezonul rece și ploios. Cele două piese îți vor asigura confortul și protecția împotriva frigului sau vântului, și astfel te vei putea bucura de o plimbare perfectă, indiferent de vreme.