Mai multe străzi din Brașov vor avea sisteme de iluminat cu LED

de |

Mai multe străzi din Brașov vor avea sisteme de iluminat cu LED

În acest an, numărul străzilor din municipiul Brașov prevăzute cu sisteme de iluminat cu LED va crește. Astfel, Bulevardul Eroilor, Strada Lungă și o porțiune din Calea București sunt doar câteva dintre străzile incluse în programul de modernizare și extindere a iluminatului public în Brașov.

„Strategia noastră este să înlocuim corpurile de iluminat mai vechi de 10 – 12 ani. Estimăm că lucrările vor începe în aproximativ o lună”, a declarat Barabas Laszlo, viceprimar al Brașovului.

Prima arteră pe care vor fi montate noile corpuri de iluminat este Calea București, pe tronsonul aflat între intersecția străzii cu Bulevardul Saturn și ieșirea din oraș către Predeal. Potrivit edililor, lucrările la această arteră ar trebui „să înceapă încă din cursul acestei luni”.

Sisteme de iluminat cu LED vor fi montate și pe DN 13, strada Brândușelor, strada Bârsei, strada Lacurilor, strada Brazilor, strada Someșului, strada Stejarului, strada Oltului, strada Ioan Slavici, strada I.L. Caragiale, dar și pe Aleea Tiberiu Brediceanu.

Economii la consum de până la 45%

În prezent, corpuri de iluminat cu LED există pe Bulevardul Victoriei, în cartierul Scriitorilor (cu excepția străzilor Brândușelor, I. Slavici și I.L. Caragiale), pe strada Izvorului, dar și pe Drumul Poienii.

Viceprimarul a mai precizat că noile sisteme de iluminat sunt cu până la 40%-45% mai economice, dovadă fiind consumul de energie electrică redus înregistrat pe Bulevardul Victoriei. „Economia este produsă şi pentru că noaptea, între orele 1.00 şi 5.00, este redusă intensitatea luminoasă”, a explicat acesta.

Sursă citate și informații: bzb.ro

Foto: osamot