Ai vărsat lichid pe tastatura laptopului? Află care sunt primii pași pentru a te asigura că va mai funcționa

de |

Ai vărsat lichid pe tastatura laptopului? Află care sunt primii pași pentru a te asigura că va mai funcționa

Laptopul este un dispozitiv care te însoțește aproape în fiecare moment al zilei. Cu ajutorul unui laptop poți realiza numeroase sarcini. Nu e de mirare că, odată cu funcționarea pe termen lung a dispozitivului, se pot întâmpla accidente nefericite. Una dintre cele mai frecvente situații este, desigur, o tastatură de laptop pe care se varsă diverse lichide. Ce poți face într-o astfel de situație?

Vărsarea lichidului pe tastatura unui laptop este o problemă serioasă?

Indiferent cât de atent ești, a vărsa cafea, apă sau suc pe tastatura unui laptop i se poate întâmpla oricui. Petrecând câteva ore pe zi în fața dispozitivului, nu este imposibil să se întâmple accidente. Prin urmare, un moment de neatenție poate avea ca rezultat o aterizare spectaculoasă a întregului conținut al paharului sau cănii pe tastatură.

Și atunci? E momentul să îți iei rămas bun de la laptop sau un service laptop va rezolva problema? Nu neapărat, atâta timp cât efectuezi cât mai curând câteva activități de bază care pot salva laptopul de efectele distructive ale lichidelor. Deci, ce ar trebui făcut pentru ca inundarea tastaturii laptopului să nu se termine cu un dezastru?

Prima reacție după inundarea laptopului este cheia succesului

Dacă o cană de ceai sau apă a aterizat pe laptop, trebuie să acționezi rapid și hotărât pentru a minimiza riscul de deteriorare majoră. Ce să faci?

Mai întâi, înclină laptopul și întoarce-l cu susul în jos. De ce să faci acest lucru? Gravitația te ajută să împiedici lichidul să pătrundă în placa de bază. În funcție de construcția specifică a dispozitivului, placa de bază poate fi amplasată destul de adânc în carcasa laptopului. Prin urmare, poate dura ceva timp pentru ca apa să ajungă acolo. Dacă întorci laptopul, poți conta pe faptul că lichidul nu va ajunge la una dintre cele mai importante componente.

Contează lichidul pe care îl verși pe tastatură?

Aceasta este una dintre întrebările care apar adesea. Contează ce lichid verși pe tastatura laptopului? Bineînțeles că da!

Orice lichid, altul decât apa, cum ar fi berea, vinul sau ceaiul, are o compoziție chimică diferită, care poate pătrunde în componentele laptopului, provocând pierderi mult mai mari decât în ​​cazul apei plate. Acest lucru, la rândul său, face foarte dificilă curățarea temeinică a laptopului și garantarea funcționării complete fără potențiale probleme în viitor.

Este mai bine să cureți singur laptopul sau cu ajutorul unor profesioniști?

Paragrafele anterioare au sugerat cum ar trebui să arate reacția imediată după ce ai vărsat o băutură pe tastatura laptopului. Următoarea etapă este să-l desfaci și să faci o curățare laptop foarte amănunțită. Întrebarea, însă, este: o faci singur sau mergi la profesioniști?

Curățarea unui laptop după ce s-a vărsat lichid pe el este un serviciu oferit de fiecare service calculatoare. Desigur, prețul acestui serviciu este determinat individual, pe baza diagnosticului inițial și al modelului de laptop. Ce să alegi într-o astfel de situație?

Depinde de aptitudinile tale. Deși există multe ghiduri pe Internet pentru curățarea modelelor de laptopuri după inundații, însă lipsa experienței poate duce la curățarea inexactă a interiorului laptopului și, astfel, la coroziunea în interior și o defecțiune gravă care te va obliga să înlocuiești dispozitivul. Prin urmare, curățarea laptopului ar trebui să fie efectuată de persoane care au o vastă experiență în astfel de procese.

Un profesionist se va ocupa cu siguranță de o curățare foarte profesională a fiecărei componente a laptopului. Acesta este singurul mod care îți garantează că procedura este fiabilă.