La masă cu Mama Maradin – Povești cu arome culinare

de |

La masă cu Mama Maradin – Povești cu arome culinare

Se spune că mâncarea perfectă are nevoie de ingrediente alese, pasiune și creativitate. Însă cine s-ar fi gândit că dragostea pentru cei dragi și plăcerea de a împărtăși ceea ce gătești sunt adevăratele ingrediente ale unei mese de neuitat?

Acesta este secretul pe care l-am descoperit la atelierul de gătit al Mamei Maradin, o prezență încântătoare, mereu cu zâmbetul pe buze. Pasionată dintotodeauna de gastronomie, Mama Maradin dorește să împărtășească bogăția culinară a României cu oameni veniți din toate colțurile lumii și țării noastre. Acesta este destinat și celor care tânjesc după rețetele bunicii, preparate cu ingrediente proaspete și cu multă dragoste.

 La masă cu Mama Maradin - Povești cu arome culinare

Atmosfera a fost una destinsă pe tot parcursul celor trei ore petrecute împreună, iar decorul rustic a contribuit și el la plăcerea de a experimenta. Gazda noastră ne-a prezentat ingredientele și rețetele pe care urma să le preparăm, după care ne-am apucat de treabă. Pricepuți sau nu, cu toții ne-am strâns în jurul mesei pentru a contribui la festin. Vedetele serii au fost mămăliga cu brânză și carne, salata de gogonele și mult așteptatul desert – plăcinta cu brânză.

 La masă cu Mama Maradin - Povești cu arome culinare

Pe lângă specificul preparatelor, colțul tradițional improvizat în mica bucătărie a reușit să reînvie atmosfera caldă din vremurile trecute. Tablourile tradiționale, cănile și vasele din lut, coșurile cu fructe, știuleții de porumb și multe alte obiecte vechi m-au trimis cu gândul la dulcea copilărie.

Asemeni unor drumeți trași la un han uitat de lume, ne-am trezit în mijlocul unei atmosfere propice destăinuirilor. Voia bună, poveștile pline de haz și discuțiile pe alocuri savante ne-au făcut să uităm de timp, de noi. Cu muzica tradițională în surdină, am savurat fiecare preparat în parte. Spre sfârșit, m-a cuprins un sentiment de recunoștință pentru întreaga experiență, pentru oamenii de lângă mine, dar mai ales pentru Mama Maradin.

 La masă cu Mama Maradin - Povești cu arome culinare

Atelierul s-a încheiat cu multe laude, mulțumiri și aprecieri pentru frumoasa experiență culinară, dar mai ales cu speranța că vom reveni în bucătăria Mamei Maradin.

Așadar, dacă îți dorești să lași deoparte grijile zilnice sau vrei să deprinzi arta gătitului, Mama Maradin’s Tradițional Romanian Cooking Class este mai mult decât un atelier. Aici se prepară hrană pentru trup și suflet.

Articol scris de Ioana Fundurac

Imagini: Andreea Saigo