Județul Brașov va avea o nouă stemă

de |

Județul Brașov va avea o nouă stemă

Până în luna aprilie, Consiliul Județean își propune să creeze o nouă stemă pentru județul Brașov. Decizia vine ca urmare a faptului că stema actuală nu respectă toate regulile de heraldică și nu este reprezentativă pentru toate regiunile din județ.

„Actuala stemă nu îndeplineşte condiţiile legate de heraldică. Pe lângă coroana cu trei rădăcini, specifică Ţării Bârsei, în această stemă trebuie să se regăsească şi simbolurile specifice Ţării Făgăraşului şi Ţării Cohalmului . Noi sperăm ca până la sfârşitul lunii aprilie să finalizăm noua stemă, care să respecte toate criteriile legate de heraldică”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Stema pe care o are județul nostru în prezent a fost concepută în perioada în care Aristotel Căncescu era președinte al Consiliului Județean și nu include Țara Făgărașului și Țara Cohalmului (Rupea).

Administrația județeană colaborează cu directorul Muzeului Județean de istorie, Nicolae Pepene, și cu directorul Arhivelor Naționale de la Brașov, Bogdan Florin Popovici, pentru a realiza noua stemă.

Sursă citat și informații: bzb.ro

Sursă foto: robertbue