Izolarea subsolului și câteva aspecte de care să țineți cont pentru o lucrare eficientă
Lucrările de amenajare ale locuinței sunt foarte importante. Fiecare operațiune realizată trebuie să fie bine gândită astfel încât întregul spațiu să fie util, dar și eficient energetic. Subsolul și demisolul sunt zone esențiale ce pot asigura spații de depozitare valoroase, însă la fel de ușor pot fi transformate și în zone tehnice. În acest context, operațiunile ce țin de izolarea subsolului nu trebuie neglijate.
Care este cea mai eficientă modalitate de izolare a subsolului?
Dacă li se oferă opțiunea, mulți profesioniști în izolarea subsolului preferă și recomandă aplicarea de material izolator pe pereți – deoarece este mai greu de aplicat izolație pe tavan. În zona tavanului există conducte, ventilație și alte unități care pot îngreuna operațiunea. Vata bazaltică este cel mai versatil și mai ușor de aplicat material pentru astfel de zone. Izolația pereților și a tavanului subsolului contribuie la îmbunătățirea confortului termic în întreaga locuință. Izolarea cu vată bazaltică presupune lucrări migăloase pe moment, însă pe termen lung procedura este una sustenabilă.
Cum puteți eficientiza izolarea subsolului?
Costul de realizare a izolației poate fi unul destul de ridicat. Desigur, prețul va fluctua în funcție de dimensiunea încăperii și de particularitățile sale. O alternativă ce merită luată în considerare ar fi aceea de a utiliza, încă de la bun început, materiale sustenabile de calitate superioară, care asigură confort termic ridicat, în mod natural. Pentru a face o estimare a prețului investiției, puteți opta pentru instrumente de estimare a costurilor, precum un calculator cărămidă.
La rândul lor, ferestrele contribuie la sporirea confortului termic al unei locuințe. Dacă demisolul este prevăzut cu una sau mai multe ferestre, este indicat să investiţi în reparații, izolaţii sau în operaţiuni de înlocuire a ferestrelor uzate cu altele noi, mai eficiente energetic. Desigur, izolarea și repararea ferestrelor reprezintă etape complementare celor de izolare a întregului subsol atunci când vine vorba de menținerea unei temperaturi confortabile sau de reducerea costurilor asociate cu energia. Totuși, acestea sunt proiecte relativ rapide și ieftine, ce pot fi realizate în regie proprie.
Ca orice proiect de renovare a locuințelor, costul izolării subsolului va depinde în mare măsură de suprafața subsolului și de condiția în care se află acesta. De exemplu, în cazul caselor vechi, poate fi necesar să se elimine mai întâi materialele vechi de izolație, ceea ce crește costul. În plus, dacă subsolul s-a confruntat cu o inundație sau condensul s-a infiltrat în vechiul material izolator, acel material va trebui îndepărtat.
Într-un final, izolarea subsolului este recomandată deoarece vă permite să vă bucurați de confort termic în timpul iernii și contribuie la reducerea costurilor energetice – pe lângă faptul că puteți, în sfârșit, să transformați subsolul într-un spațiu pe care să-l folosiți cu adevărat.
Articol publicitar