Italia și locurile în care pandemia nu există pentru orice fel de turism

de |

Multe țări și-au redeschis granițele pentru turiști și sunt din nou gata să îi primească pentru a-și îmbunătăți sau reîmprospăta experiențele de călătorie și anul acesta. După atâta timp în care au avut parte de diverse restricții, iubitorii călătoriilor și aventurilor mai mult sau mai puțin exotice au din nou șansa de a explora Europa și nu numai. Toate tipurile de turism încep să fie din nou practicate, iar business travel redevine sigur în condiția în care toți au făcut toate eforturile necesare pentru ca lucrurile să reintre pe făgașul normal.

Italia redevine astfel ținta celor care sunt fascinați de călătorii și de efectele pe care le au acestea asupra lor. Vacante exotice de vis, aceasta oferă Italia și în acest an celor care îi trec pragul ajungând într-una din următoarele destinații.

Insulele Eoliene

Arhipelagul vulcanic aflat la nord de Sicilia are o populație de aproximativ 15.419 de locuitori și atrage în mod normal aproximativ 600.000 de vizitatori anual. Situat chiar la nord de Sicilia, acesta atrage turiștii din întreaga lume prin peisajele naturale, un spa cu ape termale naturale și vinul dulce de casă care încântă simțurile.

Capri

Stânci, ruine romane și o faimoasă Grotă Albastră, acestea sunt elementele care se lasă descoperite în Capri de turiștii de pretutindeni. Capri a fost prima insulă „fără COVID” a Italiei, toți locuitorii săi fiind complet vaccinați până la începutul lunii mai. Chiar și lucrătorii din turism care locuiesc pe insulă se vaccinează înainte de a se întoarce la muncă, așa că turiștii nu pot decât să se bucure că riscurile la care se expun sunt extrem de scăzute sau chiar inexistente, însă șansele de relaxare și aventură sunt la cote maxime.

Ischia

După ce a apărut în seria de cărți Romane napolitane, această insulă vulcanică din Golful Napoli a devenit mai populară ca niciodată. Ischia își propune să finalizeze vaccinarea tuturor locuitorilor săi până la sfârșitul lunii mai 2021, pentru a le oferi turiștilor garanția că nu se expun la riscuri inutile și că vacanța de care o să aibă parte va fi așa cum și-au dorit de atâta timp.

Linosa

Așezată într-o parte îndepărtată a Mării Mediterane între Italia și Tunisia, Linosa reprezintă șansa de a sta departe de toată agitația care caracterizează astăzi lumea modernă. Întreaga insulă și apele din jur sunt o rezervație naturală unde poți găsi plante endemice, cuiburi de păsări marine și chiar broaște țestoase Caretta Caretta pe cale de dispariție.


Articol publicitar