Întreține corect feroneria pentru porți autoportante, pentru un plus de eficiență

de |

Întreține corect feroneria pentru porți autoportante, pentru un plus de eficiență

O utilizare îndelungată a unei porți autoportante este asigurată mai ales de întreținerea corectă a feroneriei. Despre cum să faci corect acest lucru și de ce aspecte este recomandat să ții cont vei afla din acest articol.

Curăță în mod regulat feroneria

Cel mai evident și simplu lucru pe care îl poți face pentru a menține într-o stare cât mai bună elementele de feronerie porti autoportante este acela de a le curăța în mod regulat. Este pasul esențial pentru a fi prevenită acumularea murdăriei, a prafului sau a altor reziduuri, fiecare dintre acestea putând duce la o funcționarea defectuoasă a porților.

Pentru a curăța în mod corespunzător feroneria unei porți autoportante, este recomandat să folosești soluții special concepute în acest sens, degresanți și soluții care nu atacă, alături de materiale moi cu ajutorul cărora poți îndepărta murdăria de pe rolele porții, de pe sistemul de șine sau de pe alte componente ale feroneriei.

Lubrifiază elementele de feronerie regulat

Pentru ca mișcarea porții să se facă în mod corespunzător și pentru a preveni apariția unor inconveniente în utilizare este recomandat să lubrifiezi în mod constant elementele mobile de feronerie. Rolele sau șinele trebuie unse înainte de toate, însă nu uita și de balamale. Folosește, în acest sens, un lubrifiant specific pentru feronerie, astfel încât rezultatele pe care le obții să fie dintre cele mai bune.

Protejează, pe cât posibil, elementele de feronerie

O măsură de siguranță pe care o poți lua în sensul prevenirii apariției deteriorării, protejarea elementelor de feronerie de factori externi care le pot ataca este esențială. Pentru că acestea pot fi expuse unor factori externi precum intemperii, umiditate sau substanțe chimice, poți aplica un strat de vopsea sau de lac de protecție în cazul componentelor metalice, deoarece acesta va proteja în mod corespunzător, mai ales dacă este vorba despre zone expuse la apă sau la diverse medii corozive.

Înlocuiește periodic elementele deteriorate

Tot ceea ce este folosit se poate deteriora la un moment dat. Pentru ca utilizarea să fie în continuare confortabilă și să nu existe riscul apariției unor accidente, asigură-te că fiecare element al porții funcționează în mod corect. În cazul în care observi că un element nu funcționează corespunzător, asigură-te de înlocuirea cât mai rapidă a acestuia, deoarece pot apărea și alte neplăceri.

Dacă poarta este prevăzută cu accesorii pentru o utilizare mai confortabilă și eficientă, așa cum este telecomanda poarta, asigură-te că și acestea funcționează în mod corespunzător, astfel încât ansamblul în sine să fie în continuare unul ușor și confortabil de folosit, în scopul pentru care a fost realizat.

Alături de toate aceste măsuri, nu uita că este extrem de important să protejezi feroneria inclusiv de factorii externi, așa cum ar fi intemperiile, umiditatea sau diverse substanțe chimice care pot afecta funcționalitatea porții în timp.