Intrare gratuită la muzeele din Brașov, în anul centenarului

de |

Intrare gratuită la muzeele din Brașov, în anul centenarului

Brașovenii și turiștii vor putea vizita gratuit muzeele din subordinea Consiliului Județean, începând cu luna aprilie. Inițiativa aparține președintelui Consiliului Județean, Adrian Veștea, care a declarat luni, într-o conferință de presă, că vizitatorii muzeelor brașovene vor avea acces gratuit, cu ocazia Centenarului României Mari.

Intrare gratuită la muzeele din Brașov, în anul centenarului

jesstravelsdotnet

Scopul acestui demers este creșterea numărului de vizitatori, dat fiind că instituțiile de cultură nu reușesc să atragă prea multe persoane.

„În anul Centenarului României Mari, este important ca toţi să aibă acces la colecţiile muzeale braşovene. În calitatea sa de autoritate tutelară, Consiliul Judeţean (CJ) Braşov asigură finanţarea activităţii muzeelor braşovene, iar după o analiză făcută în acest sens, nu cred că vor fi aşa de mari pagubele, atâta vreme cât ne dorim să susţinem activitatea culturală a oraşului. Cred că este o facilitate care va duce atât la creşterea numărului de vizitatori, a numărului de turişti, dar şi la ocuparea timpului cât mai mult în municipiul reşedinţă.”, a declarant Adrian Veștea.

Acesta a mai adăugat că este important ca cetățenii să intre în contact cu patrimoniul istoric local și să cunoască valorile găzduite de muzeele brașovene. „Faptul că muzeul are intrare liberă oferă un sentiment de proprietate vizitatorului, care în multe cazuri este plătitorul de taxe şi impozite către stat. Proprietatea publică a patrimoniului istoric este despre mândrie, iar muzeele noastre conţin noţiunile de istorie naţională şi europeană care ne fac mândri că suntem braşoveni”.

Conform statisticilor, mai mult de jumătate din populație nu a vizitat niciodată un muzeu. În 2017, doar 76.428 de vizitatori au trecut pragul instituțiilor de cultură brașovene, astfel că suma totală încasată pe biletele de intrare a fost de 193.441 lei. Dintre acestea, Muzeul de Istorie a înregistrat cel mai mare număr de vizite.

Sursă citate și informații: agerpres.ro