Avantajele intervențiilor minim invazive efectuate în neurochirurgie

de |

Avantajele intervențiilor minim invazive efectuate în neurochirurgie

Moștenirea genetică, împreună cu stilul nostru de viață ne pot face mai mult sau mai puțin predispuși la a dezvolta anumite afecțiuni. Mergând la consulturi periodice, ne putem urmări evoluția stării noastre de sănătate și putem lua măsuri din timp atunci când e cazul. Cele mai multe afecțiuni, dacă sunt depistate în stări incipiente, se pot vindeca prin medicamentație fără a fi nevoie să apelăm la intervenții chirurgicale.

Cu toate acestea, oricât de mult am încerca să prevenim și să avem grijă de sănătatea noastră, există afecțiuni care apar pe nepregătite și care necesită o vizită la medicul neurochirurg, cum ar fi, de exemplu, un meningiom. Bineînțeles că este înfricoșător până și gândul unei operații cerebrale, dar datorită noilor tehnologii apărute în medicină, siguranța intervențiilor a crescut considerabil.

În cele ce urmează, află câteva informații de bază despre practicile neurochirurgiei minim invazive, care sunt afecțiunile care pot fi tratate cu astfel de intervenții și care sunt avantajele acesteia.

Chirurgia cheii & chirurgia endoscopică

Chirurgia cheii și chirurgia endoscopică sunt două tehnici minim invazive care permit chirurgilor să îndepărteze tumorile de la baza craniului (cum ar fi un meningiom) fără a fi nevoiți să efectueze o incizie mare. Cu ajutorul acestor tehnici, neurochirurgii au posibilitatea de a îndepărta o tumoare sau un meningiom prin mici deschideri de găuri, precum nasul, pleoapa sau sprânceana.

Chirurgia endoscopică se folosește inclusiv pentru a vindeca sindromul de tunel carpian sau hernia de disc sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Avantajele neurochirurgiei minim invazive

O intervenție chirurgicală nu este ceva prin care ne dorim să trecem prea des în viață. Este bine să fim, totuși, informați cu privire la acestea, pentru a ne putea păstra calmul și să luăm cele mai bune decizii pentru sănătatea noastră, în cazul în care ne vom confrunta vreodată cu sindromul de tunel carpian sau cu o hernie de disc.

Printre avantajele chirurgiei endoscopice se află mai ales incizia care este semnificativ mai mică decât în cazul operațiilor tradiționale. Datorită acestui lucru, recuperarea va fi semnificativ mai rapidă, atât în cazul unui meningiom sau al unui sindrom de tunel carpian. Până și durerile postoperatorii sunt mai reduse.

Această tehnologie este utilă inclusiv pentru medicii neurochirurgi, întrucât riscul de afectare a nervilor și a vaselor de sânge din apropiere este mai mic, iar astfel se elimină și posibilitatea apariției unor complicații neprevăzute în timpul operației.

Așadar, dacă vei avea nevoie vreodată de o intervenție chirurgicală, să nu uiți de existența acestor tip de operații minim invazive.


Articol publicitar