De ce calități ai nevoie pentru a face față instruirii la distanță?

de |

Instruirea la distanță

Atunci când este vorba despre condiții de îndeplinit și despre provocări care te așteaptă în cazul instruirii la distanță, poate fi vorba și de provocări fizice, și de provocări psihice, respectiv de calități morale de care trebuie să dai dovadă pentru a putea face față situației în sine.

Instruirea la distanță și provocările ei

În ceea ce privește provocările sau condițiile fizice, este vorba în primul rând de asigurarea materialelor necesare, astfel încât procesul de instruire să poată avea loc, iar dintre acestea extrem de importantă este asigurarea unui dispozitiv modern de comunicare, prevăzut cu o conexiune bună la internet. De preferat ca acesta să fie prevăzut cu cameră video, iar calitatea sunetului să fie una bună. De obicei, acestea sunt materialele fizice de care poți avea nevoie pentru a putea participa la cursuri online, locul din care faci acest lucru nefiind de o importanță prea mare. Un mediu liniștit, în care te poți concentra, o ținută adecvată și cursul poate începe.

În ceea ce privește provocările sau calitățile morale de care trebuie să dai dovadă, acestea sunt mai numeroase, unele dintre ele chiar complexe. Deși uneori poate fi nevoie de o motivație crescută, alteori poate fi vorba de nevoia unei atenții desăvârșite. Toate acestea pot varia, însă la modul general, pentru a participa la o sesiune de elearning trebuie să îndeplinești anumite condiții.

Calități specifice necesare pentru participarea la instruirea online

Unii consideră că este riscant să participi la instruirea online, însă riscurile sunt depășite în momentul în care privești ușurința cu care poți lua parte la astfel de cursuri, respectiv eficiența pe care o pot avea acestea. Nu trebuie să fie vorba de teamă, ci mai degrabă de dorința de a te adapta la situația actuală, mai ales că dezvoltările din domeniul tehnologiei sunt numeroase, iar tot ceea ce este necesar ne este astăzi la îndemână.

Pentru a face față cu succes unui curs de instruire la distanță, este nevoie să dai dovadă de organizare, de curiozitate și de o motivație crescută, dar și de un interes crescut în a face lucrurile cât mai bine. Este important să reușești să îți planifici eficient timpul și sarcinile de lucru, mai ales că nu mai pierzi timp pentru a ajunge fizic în anumite locuri, să nu eziți niciodată din a merge mai departe pe cont propriu, să ai curiozitatea de a cerceta și de a analiza lucrurile în detaliu, dar și să nu te temi de nopți nedormite, în cazul în care volumul de muncă devine mai mare.


Articol publicitar