Ce fac inginerii QA și ce ne-am face fără ei?

de |

Ce fac inginerii QA și ce ne-am face fără ei?

Quality Assurance (QA), în traducere asigurarea calității, este pas obligatoriu înainte de livrarea produsului. În proiectele de software development și nu numai, testarea QA este o acțiune importantă care determină dacă proiectul este funcțional și conform cerințelor clientului.

Inginerii QA sunt specialiștii responsabili de depistarea erorilor în proiectele de software development. În timp ce software-ul este lăsat să ruleze natural, componentele sale sunt testate cu ajutorul instrumentelor manuale sau automate pentru a evalua una sau mai multe funcționalități.  După identificarea erorilor, inginerii QA au datoria să le repare, să alinieze software-ul conform cerințelor și să prevină apariția acelorași probleme în viitor.

În funcție de focusul atribuțiilor, job-ul de QA se împarte în 4 categorii:

  1. Test Analyst – se ocupă mai degrabă de cerințele statice, de verificarea și completarea lor pentru a asigura consistență
  2. Test Designer – creează seturi de teste pe baza cerințelor și configurării planului
  3. Text Executor – identifică erorile și creeazp pașii ce trebuie urmați pentru a le rezolva
  4. Test Manager – revizuiește și organizează procesul de testare, distribuie responsabilitățile în echipă și menține comunicarea cu părțile implicate în proiect.

Procesul de QA este necesar oricărui produs înainte să iasă pe piață, dar în industria software rolul său are o importanță vitală. Proiectele de dezvoltare software pot fi predispuse la erori în orice etapă a ciclului lor de viață.

AROBS are echipe de ingineri QA specializați în diverse industrii: Travel&Hospitality, IoT, Life Sciences, Enterprise Solutions, Automotive și Fintech. Echipele noastre se integrează ușor cu dezvoltările software ale clienților și folosesc metode de testare de calitate superioară, pentru a oferi servicii de testare performante și conforme nevoilor clientului. Principalalele activități din job-ul unui inginer QA presupun testarea manuală și automată, testarea funcțională și nefuncțională, testare la cerere, proiectare și documentare. Dacă dorești să devii menbru al echipei de QA, vezi posturile disponibile pe https://arobs.com/careers-at-arobs/.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.