Industry 4.0 – era afacerilor digitalizate de la producție până la vânzare

de |

Industry 4.0 – era afacerilor digitalizate de la producție până la vânzare

Automatizarea este esențială atât pentru producători, cât și pentru distribuitori. Pentru că nu doar automatizarea de tip hardware contează, se recomandă utilizarea în paralel a unor softuri dedicate vânzărilor. În cazul vânzărilor fizice, totul se întâmplă mai rapid prin softuri SFA și pentru optimizarea rutelor. De altfel, și magazinele online sunt eficientizate prin integrare ERP, astfel încât datele despre comenzi să se sincronizeze automat.

Ca să înțelegem mai bine importanța trecerii prin Industry 4.0, să vedem ce înseamnă mai exact acest concept. În Industry 4.0 deciziile se iau într-un ritm accelerat, productivitatea crește și afacerile devin mai flexibile. Specialiștii în tehnologie susțin că în această etapă, potențialul maxim se atinge prin îmbinarea utilajelor smart și a sincronizării datelor cu sistemul ERP.

Se pare că industry 4.0 are în prezent două linii majore de dezvoltare inclusiv în e-commerce: partea de analiză a datelor, respectiv cea de eficientizare a proceselor. În privința datelor, prin integrarea cu ERP, achizițiile online sunt mai rapide și erorile se reduc. Imediat ce un client plasează o comandă, depozitul este notificat și poate începe pregătirea acesteia. Clientul este notificat despre statusul achiziției, iar datele sunt accesibile în timp real la un simplu click.

Optimall

Producția și distribuția fac parte din cea de-a doua linie de dezvoltare Industry 4.0. Odată ce resursele companiei sunt gestionate printr-un sistem ERP, acestea sunt mai ușor de monitorizat și adaptat la schimbările de pe piață. Cu o astfel de capacitate de adaptare în afaceri, clienții vor fi mulțumiți de calitatea serviciilor companiei tale.

Așadar, Industry 4.0 stă la baza dezvoltării eficientizării proceselor de producție și distribuție, dar și a platformelor de e-commerce. Pentru că vânzările în mediul online sunt în creștere, afacerile virtuale trebuie să țină pasul cu noile trenduri. Regăsești cele mai recente analize și pe blogul Optimall by AROBS, unde tehnologia se intersectează cu vânzările.


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.