Industria retail – între cele mai vulnerabile în fața atacurilor cibernetice. Vezi cum te poți proteja

de |

Industria retail – între cele mai vulnerabile în fața atacurilor cibernetice. Vezi cum te poți proteja

Vânzările în retail implică gestionarea unui volum imens de informații care ajung în softuri SFA ale echipei de vânzări sau chiar în magazinul online cu integrare ERP. Datele care ajung în sistemul de gestiune și contabilitate vizează organizația – de la stocuri până la încasări și planificarea activităților. Mai mult decât atât, sunt implicate și datele clienților sau colaboratorilor – nume, adrese, comenzi și plăți efectuate, uneori chiar și datele folosite la plățile digitale.

Un asemenea volum de informații este o țintă atractivă pentru atacatorii cibernetici. În general, pagubele generate de un atac cibernetic pot ajunge și la 4,5 mil. $, conform unui raport IBM. De aceea, companiile din industria retail trebuie să aibă în vedere dezvoltarea unei strategii de securitate a datelor atât în plan intern, cât și în ceea ce îi privește pe clienții acestora.

Ce poți face pentru a spori securitatea datelor?

Un studiu Deloitte arată că vulnerabilitatea datelor poate proveni din multiple surse, de la angajații temporari sau pe perioadă nedeterminată, până la magazine și centre de distribuție. Atacatorii cibernetici fură datele clienților, profit de vulnerabilitățile rețelelor sau chiar de organizarea activității. De aceea, fiecare parte implicată în afaceri trebuie să se încadreze în anumite norme de securitate, mai ales că firmele aleg să externalizeze din procesele business.

Securitatea datelor poate fi structurată pe un model în patru nivele prezentat de F-Secure.com. Primul nivel este cel organizațional – acesta se referă la faptul că doar membrii din companie au dreptul să acceseze datele interne. Al doilea nivel este obiectul, unde fiecare membru are un profil și are acces doar la informațiile necesare. În funcție de rolul ierarhic al persoanei, e posibil ca aceasta să aibă acces extins la informațiile unui întreg departament, acesta fiind al treilea nivel de securitate. În cele din urmă, nivelul al patrulea permite înregistrarea și prelucrarea datelor din sistem.

Înainte de a implementa un model de securitate, companiile trebuie să aibă o definiție clară a responsabilităților fiecărui membru. National Retail Federation SUA a subliniat că inclusiv dezvoltarea produselor trebuie să fie un proces securizat, iar în strategia de protecție a datelor să fie incluși specialiști din companie – de la profesioniști în securitatea informației, până la juriști și operatori business.

Securitatea datelor nu trebuie să lipsească din automatizarea afacerii

Pentru ca datele pe care le gestionezi zi de zi să fie în siguranță, implementează o strategie de securitate a informației în compania ta. Aceasta se va răsfrânge asupra întregii activități din interiorul firmei și vei rămâne un colaborator de încredere. De asemenea, vei fi fără griji când gestionezi datele cu ajutorul aplicațiilor de automatizare a afacerii cum sunt cele de la Optimall. Solicită o ofertă și vei fi contactat de echipa noastră pentru o soluție personalizată!


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.