Cum să îți alegi încălzitorul de aer potrivit?

de |

Tipuri de încălzitoare și cum să le alegi

Utilizarea unui dispozitiv de încălzire a aerului poate fi extrem de convenabilă atunci când dorești să crești temperatura dintr-un spațiu într-un timp scurt și la costuri reduse. Să nu uităm și că unul din avantajele foarte atractive ale unui astfel de dispozitiv este controlul mai mare asupra oscilațiilor de temperatură.

Care sunt tipurile de incalzitor de aer? Cum le alegi? Toate acestea le poți afla în rândurile care urmează.

Avantajele dispozitivelor de încălzire

Majoritatea avantajelor unui încălzitor de aer sunt legate de eficiența acestuia, dar și de costurile și de utilitatea lui.

Principalul beneficiu al acestor dispozitive este mobilitatea și dimensiunea redusă. Acestea pot fi mutate și depozitate cu ușurință, iar datorită vitezei de încălzire, pot asigura confortul termic al unei încăperi într-un timp foarte scurt.

Totodată, acestea au un consum și un zgomot mai redus decât alte sisteme de încălzire, iar acest aspect reprezintă unul din motivele pentru care este preferat în multe situații. Un alt avantaj este faptul că nu e necesară încălzirea întregii clădiri, dacă se dorește creșterea temperaturii doar într-o singură încăpere.

Să nu uităm că aceste aparaturi nu presupun costuri de instalare, nu necesită montare, iar pentru a funcționa, au nevoie doar de o sursă de alimentare.

O să vorbim de două tipuri de astfel de încălzitoare: aerotermele și tunuri de caldura. Pentru a putea decide care este dispozitivul potrivit pentru tine, trebuie să iei în considerare mărimea spațiului unde îl vei folosi.

Tunuri de căldură și aeroterme

Aeroterma este un încălzitor de aer destinat pentru distribuirea căldurii într-o încăpere de dimensiuni reduse. Aceasta distribuie căldura, iar cu ajutorul ventilatoarelor mișcă aerul din încăpere pentru ca temperatura să crească mai repede.

Aerotermele sunt ideale pentru uz personal sau pentru încălzirea doar a unei singure zone dintr-o încăpere de dimensiuni mai mari. Sunt cele mai potrivite pentru apartamente.

Dacă dispui de o încăpere cu o suprafață mai mare, spre exemplu hale, săli de petreceri, restaurante ș.a.m.d., s-ar putea ca o aerotermă să nu îți poată asigura confortul necesar. Pentru încăperile de dimensiuni medii și mari, alegerea unor tunuri de căldură potrivite este, de cele mai multe ori, cea mai bună investiție.

Fie că apelezi la aeroterme pentru uz personal sau la tunuri de căldură pentru uz profesional, suntem convinși că vei fi pe deplin mulțumit de calitatea acestora, datorită multitudinii de beneficii menționate în acest articol.


Articol publicitar