Cum pot IMM-urile să își depășească limitele cu ajutorul tehnologiei? 

de |

Adaptarea continuă în afaceri înseamnă creștere continuă. În acest sens, transformarea digitală este un subiect tot mai întâlnit în ultima perioadă, pentru că aceasta contribuie la creșterea productivității, la economisirea timpului, dar și la optimizarea costurilor. Dacă, să zicem, ai o mică afacere în care activitățile implică și procesele de distribuție a produselor și ai o echipă de agenți de vânzări, gestionarea comenzilor poate să fie dificilă folosind „foaia și pixul”. Aici intervine tehnologia – înlocuiești documentele scrise cu o aplicație SFA care conține toate informațiile de care ai nevoie: planificarea vizitelor la clienți, date despre stocuri și produse, detalii despre comenzi și încasări. 

Pe baza aceluiași model, tehnologia poate îmbunătăți și alte aspecte ale unei afaceri, cum sunt automatizarea inventarului sau optimizarea rutelor de livrare. În general, aceste instrumente digitale funcționează pe baza unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning), care conține datele necesare pentru gestionarea resurselor: vânzări, obiecte de inventar, resurse umane și financiare, achiziții și alte elemente specifice business-urilor. 

Despre digitalizarea întreprinderilor în România

Chiar dacă un sistem ERP a devenit necesar pentru gestionarea resurselor într-o afacere, în România întreprinderile l-au adoptat într-un ritm încetinit. Conform datelor Eurostat din 2021, doar 17% din întreprinderi foloseau un soft ERP, comparativ cu media europeană de 38%. Acest aspect împiedică adoptarea tehnologiilor de automatizare, cum este SFA software, conducând la o productivitate scăzută a proceselor de vânzare și distribuție. 

În cazul IMM-urilor din România, conform celor mai recente date Statista, în 2020 existau o serie de bariere multiple în adoptarea tehnologiei. Printre acestea, erau resursele financiare insuficiente, rezistența la schimbare, problemele de securitate IT și nesiguranța cu privire la standardele viitoare de digitalizare. 

Acum, aceste bariere pot fi depășite cu ajutorul finanțărilor europene care permit atât achiziționarea de soluții software și hardware, cât și pentru servicii de consultanță și instruire cu privire la digitalizarea IMM-urilor.

OptimallPrin intermediul Planul Național de Redresare și Reziliență, se oferă granturi de până la 100.000 de euro pentru adoptarea noilor tehnologii de către întreprinderile mici și mijlocii. 

Digitalizează-ți afacerea cu Optimall by AROBS

Dacă ai un IMM și vrei să mărești performanțele afacerii tale economisind timp și resurse financiare, soluțiile Optimall by AROBS îți vin în ajutor.

Indiferent că vrei să automatizezi forța de vânzări, să ai un magazin online mereu actualizat, sau vrei să reduci numărul de kilometri parcurși în timpul livrărilor, echipa noastră este gata să te ajute în alegerea celei mai potrivite soluții pentru obiectivele business-ului tău. 


Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.