Ce greșeli să eviți pentru a prelungi durata de viață a utilajelor tale agricole?
Ți s-a întâmplat vreodată ca unul dintre utilajele tale agricole să scoată fum sau un șuierat suspect, deși l-ai achiziționat doar cu câteva luni în urmă? Mulți fermieri se confruntă cu această situație, care deseori este cauzată de întreținerea și manevrarea neconformă a echipamentului.
Într-adevăr, mașinăriile agricole sunt echipamente special concepute pentru a funcționa în condiții dificile. Însă, pentru ca întreaga activitate să se poată desfășura fără probleme și pentru a nu apărea defecțiuni la motoreductoare sau alte piese, se recomandă evitarea greșelilor amintite în rândurile care urmează.
Suprasoliciți utilajul
Prima recomandare pe care trebuie să o ai în vedere pentru ca utilajul tău să nu aibă de suferit este să nu îl suprasoliciți. Orice mașină, utilaj agricol sau alt echipament forțat și utilizat constant la performanțe maxime va fi supus la o deteriorare mai rapidă.
Pentru a nu suprasolicita mecanismele, mașinăriile ar trebui să funcționeze chiar sub nivelul maxim de performanță. De asemenea, asigură-te că echipamentele utilizate sunt potrivite pentru tipul de sarcini pe care le efectuezi. În acest fel, vei evita apariția diverselor probleme ce țin de cuplaje, rulmenți, motoreductoare ș.a.m.d.
Subestimezi importanța lubrifierii
În cadrul mașinăriilor agricole, dar nu numai, există componente care necesită întreținere și lubrifiere regulată. Printre aceste componente regăsim anumite tipuri de cuplaje, rulmenții, motorul etc.
Frecarea este una dintre principalele cauze de deteriorare și de disfuncționalitate la echipamentele agricole. Aplicarea unui ulei sau unei grăsimi speciale este o sarcină simplă și rapidă, dar care va putea prelungi semnificativ durata de viață a utilajelor pe care le deții.
Ignori efectele negative ale iernii asupra utilajelor
Frigul poate face ravagii cu toate mașinăriile, iar pământul înghețat poate face sarcinile de rutină mult mai dificile. Din acest motiv, trebuie să te pregătești în consecință.
Înainte de sosirea iernii, asigură-te că toate reparațiile și sarcinile de întreținere majoră ale echipamentelor sunt efectuate la zi. Utilizează combustibili potriviți iarna, curăță echipamentul și înlocuiește orice alte lichide.
Dacă nu vei utiliza un utilaj pe timp de iarnă, este necesar să îl depozitezi corespunzător într-o anexă sau un hambar. De asemenea, îți recomandăm chiar să îl acoperi cu o prelată.
Utilajele și mașinăriile utilizate astăzi în agricultură ușurează semnificativ de mult munca celor care activează în acest domeniu. Orice problemă la nivelul acestora poate cauza pierderi și costuri ridicate pentru afacerile acestei industrii. Așadar, dacă faci parte din această industrie, evită toate cele 3 greșeli amintite în acest articol.
Articol publicitar