De ce se feresc oamenii de vizitele la medicul stomatolog? 

de |

De ce se feresc oamenii de stomatolog?

Deși în stomatologie procedurile sunt din ce în ce mai moderne, iar rata de succes este foarte ridicată, această idee de frică față de medicul stomatolog încă persistă în rândul multora.

Adevărul este că, precum majoritatea temerilor, frica de dentist pornește încă din copilărie. Dacă pacienții au suferit anumite traume sau dureri în timpul unor intervenții dentare în tinerețe, este destul de probabil ca acest lucru să îi fi îndepărtat de cabinetele de stomatologie pentru totdeauna.

În general, acele, sunetul de ,,albinuță” și mirosurile pot induce o stare de anxietate în pacient, însă cel mai important lucru de știut este că medicul se află acolo pentru a oferi un tratament eficient și de cele mai multe ori să se apropie de pacient, pentru a-i reduce din stările respective.

Prima întrebare firească pe care o punem atunci când mergem la stomatolog este ,,o să mă doară?”. Practic, cea mai bună metodă ar fi să ne inducem o stare de siguranță mentală, deoarece, de cele mai multe ori, puterea gândului ne amplifică situația neplăcută.

Servicii sau deservicii?

Rolul medicilor este de a ne ajuta, în niciun caz să ne facă rău. Din experiență multora, se pare ca implanturile sunt printre cele mai de temut servicii din aria stomatologică. Odată cu evoluția acestei științe, au apărut metode extrem de eficiente și lipsite de durere precum un implant megagen.

stomatolog

Cum fac să îmi controlez frica de dentist?

Există foarte multe metode de a ne oferi și singuri o stare de siguranță și liniște în clinicile stomatologice.
În primul rând, anestezia locală ajută cel mai mult, (mai ales în cazul inserării unui implant megagen) chiar dacă mulți pacienți au fobie la ace, trebuie să știm că durerea unui ac se simte precum o înțepătură ușoară, nimic mai mult.

O metodă foarte eficientă pentru a ne mai lua gândul de la toți factorii care ne induc frica din cabinetele stomatologice este să asculți muzică la căști. Unele cabinete sunt dotate și cu televizoare, special pentru a distrage atenția pacienților. Sunt foarte eficiente și tehnicile de calmare, precum respirația controlată și relaxarea musculară, acestea reducând considerabil din starea de anxietate.

Când șimțiti că sunteți copleșiți de starea de neliniște, puteți să îi sugerați medicului să ia o pauză. De regulă, la începutul unei lucrări de tipul unui implant megagen sau chiar o simplă obturație, medicul îi spune pacientului să facă un anumit semn sau sunet când simte o durere sau când se simte incomod. Această scurtă pauză de respiro poate ajuta foarte mult la calmul intern al pacientului.

Cei de la Alverna Dental Studio au o experiență vastă în domeniu, iar acest lucru îi ajută foarte mult în lucrul cu oamenii. Puteți apela la ei pentru servicii stomatologice calitative și sigure.

Sursă foto: alvernadentalstudio.com