Cum depășești cele mai frecvente probleme ale formării online?

de |

Formarea online, prin intermediul unor platforme de e-learning, a devenit forma preferată și principală de educare, mai ales în condițiile actuale. Din ce în ce mai multe persoane și companii apelează la această modalitate de formare a cursanților, date fiind mai ales numeroasele avantaje pe care le are aceasta.

Cu toate acestea, pot apărea și anumite probleme legate de formarea online, însă este importantă gestionarea lor și modul în care le poți depăși. Iată câteva aspecte importante referitoare la acest subiect.

Aspectul practic rămâne neglijat – creează cursuri orientate spre practică cu ajutorul simulatoarelor

Știința a demonstrat de-a lungul timpului că cea mai bună modalitate de a învăța lucruri noi în orice domeniu este acela de a le pune și în practică. Experimentele noi ar fi cele care le permit cursanților să memoreze conținutul și să își însușească într-o manieră cât mai potrivită abilitățile pe care le învață. Cu toate acestea, există cursuri desfășurate pe platforme de elearning care neglijează aspectul practic, ba chiar nu îl iau deloc în seamă, concentrarea fiind aproape în totalitate pe conținutul teoretic, respectiv pe lecturi nesfârșite. În acest fel, cursanții nu au ocazia de a pune în practică ceea ce știu în teorie, iar în acest fel există riscul ca aceștia să nu își poată atinge potențialul maxim.

Pentru a depăși această problemă, este necesară utilizarea unor cursuri online interactive, utile, orientate spre practică, acestea putând fi implementate cu ajutorul unor simulatoare. Aceasta este una dintre condițiile prealabile pentru ca cursanții să își poată aplica mai târziu cunoștințele în mod eficient. Aceștia trebuie să simtă că instruirea de care au avut parte le aduce beneficii în sarcinile de zi cu zi, având astfel posibilitatea de a deveni profesioniști mai buni.

Calitatea slabă a lecțiilor online – oferă doar ce este mai interesant și mai bun

Dacă ai parte de cursanți motivați, iar campania de comunicare pentru a informa pe toată lumea cu privire la cursul pe care dorești să îl desfășori a fost cât se poate de eficientă, trebuie să te asiguri că informația prezentată este cel puțin pe măsura așteptărilor. Pentru a nu supraîncărca informațional cursanții, oferindu-le informații de care nu au nevoie pentru a-și pune în practică ideile, este important ca acestea să aibă un conținut de nivel înalt. Așadar, oferă doar informațiile bune, esențiale, pentru care merită ca orice cursant să participe la cursul tău. Selectează, prioritizează și oferă cele mai bune cursuri pentru a avea parte de cursanți mulțumiți, cu rezultatele cele mai bune.


Articol publicitar