Explozia industriei Fintech în pandemie

de |

Industria Fintech în pandemie

Unul dintre efectele pandemiei este explozia industriei Fintech. Digitalizarea operațiunilor bancare și a banilor a redus semnificativ interacțiunea directă cu banii cash care reprezintă un pericol din punct de vedere sanitar. De asemenea, contactului dintre angajații băncii și clienți a fost minimizat. Astfel, soluțiile digitale de plată precum mPOS au început să fie tot mai folosite. Nu numai că oferă o siguranță sporită, dar plățile digitale au oferit oamenilor confortul de a-și putea gestiona mai ușor banii și de a plăti orice prin intermediul cardului.

Trenduri în Fintech

Am identificat câteva dintre ramurile ce aparțin de Fintech care au beneficiat de o dezvoltare de mare amploare:

1. Educația financiară – o putem numi în acest fel deoarece se dorește o gestionare mai bună a bugetelor, decizii sănătoase cu privire la datorii, investiții, dar și managementul financiar personal este o problemă ce trebuie echilibrată.

2. Plățile contactless – au devenit unica modalitate de plată igienică. Fie că vorbim de plăți utilizând un cod QR sau de plăți NFC, plățile digitale au deprins multă notorietate, pe care și-o vor păstra de-a lungul timpului. Plățile NFC (Near Field Communication) sunt bine criptate, iar tranzacția contactless se produce între un card digital și un terminal POS sau mPOS.

3. Inteligența artificială (AI) și învățarea automată (ML) – sub denumirile lor în engleză, Artificial Intelligence (AI) și Machine Learning (ML) aceste două tehnologii au depășit așteptările oamenilor. Inteligența artificială a început să fie folosită pentru a obține aceleași sfaturi și servicii financiare pe care le-ar fi avut și din partea unui angajat. Din folosirea acestor sisteme beneficiază și instituțiile bancare care lucrează mai rapid și cu mai multă precizie.

4. Noi opțiuni de salarizare – Fintech a dezvoltat noi opțiuni digitale de salarizare, în așa fel încât angajații să poată solicita salarizarea la cerere, avansuri salariale sau plata în criptomonede.

5. Băncile digitaleneobanks, sunt băncile care funcționează integral în mediul digital, fără să dețină un sediu fizic. Acest fenomen a devenit foarte popular deoarece oferă un timp de procesare rapid, iar clienții au confortul de a-și întreprinde activitățile bancare din orice locație, scutindu-i de deplasarea la un oficiu bancar și de așteptarea la coada.

Soluția de plată MonePOS by AROBS contribuie la popularizarea plăților complet digitale, de vreme ce mPOS-ul acceptă plăți contactless, dar și paperless. Bonul este emis în format digital și poate fi accesat și descărcat de către clienți prin scanarea codului QR apărut pe ecranul device-ului după efectuarea plății. Viitorul pare a fi cât se poate de digital, tu încă plătești cash?


Articol publicitar
Noutăți de la MonePOS by AROBS