Festivalul Cerbul de Aur, un simbol național | Din nou pe scena din Piața Sfatului

de |

Festivalul Cerbul de Aur, un simbol național | Din nou pe scena din Piața Sfatului

Festivalul care ne-a încântat de-a lungul timpului cu recitalurile spectaculoase ale unor vedete consacrate din țară și străinătate revine la Brașov cu forțe proaspete anul acesta. Spectacolul-concurs devenit tradiție urmărește promovarea cântăreților talentați atât din România, cât și a celor de peste hotare.

Înainte de a vedea ce ne pregătesc organizatorii în acest an, hai să ne întoarcem puțin în timp și să aflăm un scurt istoric al festivalului ce a cunoscut un succes răsunator.

Scurt istoric al festivalului Cerbul de Aur

Debutul acestei serbări naționale a avut loc în anul 1968 și s-a desfășurat în fiecare an, până în 2009, la Brașov. Cea de-a XVII-a ediție a festivalului Cerbul de Aur a reprezentat ultimul an în care a fost organizat concursul ce a reușit să aducă pe aceeași scenă cântăreți din mai multe țări.

Festivalul a fost înființat în timpul regimului comunist, perioadă în care cei de la putere doreau să arate lumii întregi deschiderea țării noastre spre libertate și modernizare. Brașovul a fost ales pentru desfășurarea evenimentului datorită frumuseții sale și a faptului că avea aspectul asemănător cu orașul austriac Salzburg.

Personalități precum Constantin Drăghici, Luminița Dobrescu, Anda Calugăreanu, Corina Chiriac, Angela Similea sau Margareta Pâslaru au urcat printre primii pe scena Cerbului de Aur.

O mare parte dintre interpreții ce ne-au încântat odată cu apariția lor pe scena din Piața Sfatului sunt astăzi artiști de talie mondială. Cele mai cunoscute exemple sunt: Christina Aguillera, Julio Iglesias, Boy George, Kylie Minogue, Vaya con Dios, Toto Cotugno, Ricky Martin, Pink, Nino D’Angelo, Natalie Imbruglia sau Joe Coker.

 

Totodată, formații de muzică consacrate precum Direcția 5, Proconsul, Holograf, 3 Sud Est, O-zone, Timpuri Noi, Scorpions, Kelly Family și mulți alții au urcat pe scena festivalului găzduit în orașul din inima țării.

Acum, după o pauză de 9 ani, așteptăm cu nerăbdare zilele de festival ce urmează să aibă loc la sfârșitul lunii august. Află în continuare cine ne va încânta în timpul celor 5 zile de festival care încep pe data de 29 august și se încheie în data de 2 septembrie.

Cerbul de Aur după 50 de ani

Anul acesta se împlinește o jumătate de secol de la prima ediție a festivalului. Deși au trecut atât de mulți ani, vestea reluării festivalului Cerbul de Aur de la Brașov a reînviat amintiri și a stârnit interesul multor spectatori nostalgici.

În acest an vor reveni pe aceeași scenă nume ale muzicii românești, cum ar fi Andra, Loredana, Horia Brenciu, dar și alți soliști talentați și apreciați precum The Motans sau Carla’s Dreams.

Dacă nu ai avut ocazia să participi la festivalul Cerbul de Aur, ar fi bine să nu ratezi ediția specială din 2018. Vei avea șansa să asculți faimoasele melodii ale unor soliști cunoscuți precum James Blunt, Amy Macdonald sau Nicole Scherzinger, lista completă a invitaților fiind surpriză.

Așadar, dacă nu ți-ai cumpărat încă bilet, mai ai puțin timp la dispoziție.Vor veni artiști din nu mai puțin de 22 de țări, care se vor întrece pentru premiul cel mare. Abia așteptăm să ascultăm vocile deosebite ale concurenților și invitaților din cadrul ediției Cerbul de Aur 2018.

Pe tine ce amintiri te leagă de Cerbul de Aur? Ne-ar plăcea să împărtășesti cu noi experiența de spectator la festivalul de la poalele Tâmpei într-un comentariu!