Cum contribuie exercițiile fizice la ameliorarea durerilor de spate?

de |

Cum contribuie exercițiile fizice la ameliorarea durerilor de spate?

S-ar putea să ai chef de odihnă, dar mișcarea este bună pentru spate. Exercițiile pentru durerile de spate pot întări mușchii spatelui și picioarelor. Ele ajută la susținerea coloanei vertebrale, ameliorând durerile de spate. Întreabă întotdeauna medicul înainte de a face orice exercițiu pentru durerile de spate, acesta fiind în măsură să îți recomande un plan de tratament specializat, inclusiv privind mișcările pe care le poți face. În funcție de cauza și intensitatea durerii tale, unele exerciții pot să nu fie recomandate și pot fi dăunătoare.

Ce exerciții să eviți dacă ai probleme cu spatele?

Exercițiile fizice sunt bune pentru durerile de spate, dar nu toate exercițiile sunt benefice. Orice disconfort ușor resimțit la începutul acestor exerciții ar trebui să dispară pe măsură ce mușchii devin mai puternici. Dar dacă durerea este mai mult decât ușoară și durează mai mult de 15 minute în timpul exercițiilor, ar trebui să încetezi exercițiile și să contactezi un neurochirurg. Unele exerciții pot agrava durerea. Atingerea degetelor de la picioare prin aplecare, de exemplu, pune un stres mai mare pe discurile și ligamentele coloanei vertebrale și nu se recomandă dacă ai hernie de disc.

Deși ai putea crede că abdomenele îți pot întări mușchii de bază sau abdominali, majoritatea oamenilor tind să folosească mușchii de la șolduri atunci când fac abdomene. Astfel se pune o presiune mare asupra discurilor din coloana vertebrală.

Ridicarea picioarelor este uneori sugerată ca un exercițiu de întărire a mușchilor abdominali. Exercițiile fizice pentru a restabili puterea spatelui inferior poate fi foarte utilă în ameliorarea durerii, dar ridicarea ambelor picioare împreună în timp ce stai întins pe spate este foarte solicitantă pentru coloana ta.

Ce exerciții sunt recomandate atunci când ai dureri de spate?

Exercițiile aerobice îți întăresc plămânii, inima și vasele de sânge și te pot ajuta să pierzi în greutate. Mersul pe jos, înotul și mersul cu bicicleta pot contribui la reducerea durerilor de spate. Începe cu sesiuni scurte și dezvoltă în timp. Dacă te doare spatele, încearcă să înoți, acolo unde apa îți susține corpul.

Pilates combină întindere, întărire și exerciții abdominale de bază. Sub instrucțiunile unui profesor cu experiență, poate ajuta unii oameni cu dureri de spate. Asigură-te că îi spui antrenorului despre durerile de spate, deoarece poate fi necesar să sari peste câteva mișcări.

Întinde-te pe burtă cu mâinile sub umeri. Împinge cu mâinile astfel încât umerii să înceapă să se ridice de pe podea. Dacă îți este confortabil, pune coatele pe podea direct sub umeri și ține această poziție timp de câteva secunde. Poate ajuta cu succes la ameliorarea durerii de spate.