Evoluția domeniului Fintech și Cashless Society

de |

Evoluția domeniului Fintech și Cashless Society

Astăzi, efectuarea plăților a devenit mai ușoară ca oricând. Cu aplicații de plăți contactless, nevoia de a deține bani cash scade din ce în ce mai mult și se reflectă în obiceiurile consumatorilor. Plățile digitale sunt în plină evoluție datorită soluțiilor de tehnologie financiară dezvoltate de specialiștii Software Development, iar piața financiară se bazează tot mai mult pe instrumentele digitale.

Evoluția domeniului Fintech

Într-un studiu efectuat asupra a peste 2.000 de respondenți, US Bank a descoperit că aproximativ 50% dintre aceștia foloseau numerar. Preferința pentru plățile cashless poate oferi mai multe beneficii atât pentru consumatori, cât și pentru companii, deoarece plățile se efectuează instant, evidența sumelor este mai ușor de urmărit, iar facturile sunt gestionate mai eficient. Mai mult, aplicațiile destinate plăților digitale ajută companiile să monitorizeze tranzacțiile clienților datorită soluțiilor dezvoltate cu ajutorul specialiștilor din divizii de Software Services.

În prezent, instituțiile financiare și specialiștii Fintech tind să colaboreze pentru a aduce consumatorilor cele mai bune servicii din ambele perspective. În cele din urmă, obiectivul bancar este de a valorifica puterea relațiilor umane și a inovației în comunicare pentru a ajuta consumatorii să obțină stabilitate financiară.

Având în vedere acest lucru, este important să fie înțelese beneficiile pe care Fintech le aduce consumatorilor și rolul pe care o societate fără numerar l-ar putea juca într-un viitor peisaj financiar.

Mai puțini bani cash, mai puține probleme – Cashless Society

Cele mai mari beneficii ale implementării unei societăți fără numerar sunt legate de confort, eliminarea costurilor generate de tipărirea bancnotelor și transportul lor. Deși plata în numerar a fost cândva o practică obișnuită, multe persoane preferă plățile digitale în detrimentul plăților cash care ar implica pași suplimentari pentru a deține sumele necesare – cum sunt, de exemplu, plimbările suplimentare la bancomate.

Plățile digitale au devenit o soluție eficientă nu doar când vine vorba de companiile care desfășoară activități comerciale. În transportul public în comun s-au implementat cu succes sisteme de plată contactless care permit achiziționarea biletelor în câteva secunde, apropiind cardul sau dispozitivele smart care dispun de tehnologia NFC.

Astfel, deși este puțin probabil ca noțiunea de bani să dispară în curând, se observă preferința tot mai accentuată a consumatorilor pentru plățile digitale, motiv pentru care companiile asigură metode tot mai diversificate de plată, indiferent că sunt comercianți sau prestatori de servicii.