Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

de |

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

Brașovenii sunt recunoscuți pentru interesul lor față de evenimentele care se petrec în apropierea lor. Anul 2017 a adus în județul nostru multe experiențe frumoase pentru brașoveni. De la evenimente caritabile sportive, la evenimente culturale și de divertisment, chiar și gusturile celor mai exigenți dintre noi au putut fi satisfăcute.

Vă invităm la o călătorie în timp! Mai jos, veți vedea 10 evenimente pe la care ne-am plimbat noi în 2017 și care ne-au adus bucurie.

1. Săptămâna comediei

Săptămâna comediei s-a derulat în luna mai. În cadrul festivalului, brașovenii au putut participa la opt spectacole de teatru, dintre care șapte au fost premiere pentru orașul nostru. Peste 100 de actori din România au ajuns în Brașov cu această ocazie.

Organizatorii au pus la dispoziția publicului maghiar o secțiune dedicată special acestora, unde au fost invitate două trupe maghiare de teatru. Nici cei mici nu au fost uitați, pentru ei fiind pregătite patru spectacole.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

saptamanacomediei.ro

2. vibrate!festival

În luna iunie, 25 de evenimente muzicale și artistice au umplut Brașovul în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte – vibrate!festival. Evenimentul din 2017 s-a desfășurat sub semnul ”pulsului”, după ce ediția din 2016 s-a conturat în jurul elementului ”aer”.

Artiști consacrați pe scene importante ale lumii au dus mai departe mesajul festivalului – acela că muzica clasică poate fi cântată în toate spațiile, nu doar în sălile de concert. Muzica clasică a fost adusă mai aproape de brașoveni, într-o biserică, într-un centru multicultural, într-un bastion și chiar pe terenul de tenis.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

cultura.brasovcity.ro

3. Brașov Heroes

Cursa cu obstacole a comunității – Brașov Heroes – a adus brașovenilor timp petrecut împreună cu familia și prietenii în luna iunie, cu scopul de a-i ajuta pe cei din jurul lor. Brașovenii au putut participa la cursa cu obstacole și, astfel, să susțină o cauză din cele 11 înscrise.

Rezultatele acestei ediții arată că spiritul civic din orașul nostru crește cu fiecare an: 834 de alergători au fost aliniați la start, iar în total evenimentul a atras peste 1.500 de brașoveni în zona forestieră și de agrement a lacului Noua.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

? buceginfo.ro

4. C’Art Fest

Cristian International Art Festival, sau C’Art Fest, este un eveniment care s-a desfășurat în luna iulie, în localitatea brașoveană Cristian. C’Art Fest a fost un eveniment de proporții, care a însumat 80 de ore de spectacol – 40 de evenimente de teatru/film, muzică/dans, stradă/expo și carte.

Festivalul și-a propus să pună în valoare Cristianul, o localitate unde tradiția, istoria și arhitectura locală se îmbină cu arta. Conceptul care le-a legat pe toate a fost simplu: cultura. Așadar, organizatorii au adus cultura, în toate formele sale, în spațiul public.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

? brasovultau.ro

5. Murmur Festival

Festivalul Murmur a avut loc într-o locație minunată: Cetatea Făgăraș. Timp de 3 zile din iulie, brașovenii s-au bucurat de muzică electronică, jazz, rock și hip-hop, dar și de workshop-uri. În cadrul locației au fost create spații unice pentru artiști.

Tematica din 2017 a fost conturată în jurul conceptului de autenticitate modernă. În acest timp, în spațiile special amenajate tradiția a fost adusă în modernitate.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

? eventim.com

6. Festivalul de Film și Istorii Râșnov

Cetatea Râșnovului, una dintre cele mai iubite locuri din județul Brașov, a fost gazda a 44 de filme, 15 concerte, 22 de prelegeri, dezbateri și ateliere și 5 expoziții. Și le-a dus pe toate onorabil!

Timp de 10 zile de la începutul lui august, iubitorii de istorie au putut vedea cum se face istoria. Indiferent care au fost preferințele sale pentru artă, fiecare participant a putut să găsească un front comun cu cel puțin una dintre ofertele festivalului.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

ffir.ro

7. Tribute Festival

Ozzy Osbourne, AC/DC, Guns N’Roses, Scorpions, Pink Floyd… Hiturile acestor trupe au prins viață în luna august, pe scena de la Stadionul Municipal din Bartolomeu, în Brașov.

Tribute Festival a adus concerte-tribut în aer liber. Dar surprizele nu s-au limitat la atât. Au avut loc workshop-uri de muzică și bijuterii, zone de mâncare și spații de jocuri, relaxare și distracții, unde participanții au putut să-și petreacă zilele de vară.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

? tributefestival.ro

8. Dracula Film Festival

Șase lungmetraje au intrat în competiția Dracula Film Festival din 2017, care s-a desfășurat în luna octombrie la Brașov. Invitatul special din acest an a fost actorul Armand Assante, protagonistul filmului The Wanderers.

Mai mult decât lungmetraje, evenimentul a venit cu un concept integrat – zombie care s-au plimbat prin oraș, conferințe și workshop-uri.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

facebook.com/DraculaFilmFestival

9. AMURAL

2017 a adus în Brașov ediția cu numărul trei a festivalului AMURAL, festival de arte vizuale. Ca în fiecare an, acesta s-a concentrat pe lumini – video-mapping, expoziții de ilustrație, proiecții live, film, animație, visual poetry. Cadrul de toamnă timpurie din septembrie a contribuit la atmosfera colorată a festivalului.

100 de artiști din țară și din străinătate au ajuns în zona După Ziduri și pe dealul Warthe. Scopul lor a fost să demonstreze că artele contemporane nu se consumă doar în muzeu sau galerie, ci pot să-ți dea întâlnire chiar în mijlocul naturii.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

? amural.ro

10. Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană

”Unitate în diversitate”, asta au vrut să ilustreze organizatorii festivalului, atunci când au construit conceptul din 2017. Zece spectacole de artă teatrală au fost puse pe scena Teatrului Sică Alexandrescu.

Aflat în primul său an cu caracter internațional, festivalul a numărat trupe de teatru din România, dar și din Franța, Ungaria, Marea Britanie și Republica Moldova.

Evenimente memorabile din anul 2017 din Brașov

? ghidlocal.com

Iată-ne ajunși la finalul călătoriei noastre prin evenimentele din Brașov din anul 2017. Sperăm că și tu ai simțit cum spiritul acestora a însuflețit orașul și sperăm că te-am făcut curios să vezi ce ne pregătește anul 2018 în materie de evenimente.

Tu câte evenimente din cele de mai sus ai reușit să bifezi?

Foto: _d__a__m__i__a__n_

Articol scris de Ruxandra Cioacă